Weblog2

Dinsdag, 31. Juli 2012 - 13:35 Uur
Vriendinnen 2

Maar ook dit waren vriendinnen, Catrien en Siet. De ouders van Niesje kwamen tot groot plezier van Siet in Hattem wonen nadat ze gestopt waren met hun winkel in textiel en bedden in Zoetermeer. Samen gingen ze er vaak op uit. Eerst samen met Paul maar nadat die overleden was met z'n tweeën. Ze waren de vaste oppas wanneer Bertus en Dicky op vakantie waren en ook het huis van Lenie en Toon in Mijnsheerenland werd prima verzorgd tijdens hun afwezigheid. Ik vermoed dat deze foto uit het begin van de jaren 80 stamt toen Paul er was om het vast te leggen.
Ik heb verder geen idee of dit misschien in Zoetermeer is, Moerkapelle of Mijnsheerenland

Maandag, 30. Juli 2012 - 19:44 Uur
Vriendinnen

Gees en Siet waren vriendinnen. Heel wat kopjes koffie werden er samen gedronken. Samen maakten ze ook de kerk één keer per jaar schoon, een echte voorjaarsschoonmaak. Ze hadden er geen hekel aan. Als die twee bij elkaar waren werd er voornamelijk gelachen. Samen met haar man Willem Broekhuis woonde ze jarenlang in een bovenwoning aan de Apeldoornseweg. Ik meen dat het de Wigwam heette. Willem was vaak het 'slachtoffer' van haar humor. Wanneer hij bij hoog en laag iets beweerde waar ze aan twijfelden, vroegen ze: 'Willem hoe kom ie daor bi-j?' Als Willem dan antwoordde:'Dat he'k ergens elaezen'dan zei Gees meteen:'Ach ie... ie laest ja nooit'. En wanneer Willem het opnieuw te bont maakte met zijn mening, kon ze ijskoud zeggen:'Ach Willem ....as ik zo gek was as ie... dan leut ik mien metene doodschieten'.

Deze foto uit het intussen beroemde tasje van Siet was bijna niet te ontcijferen, maar Henk Braakhekke maakte er toch iets van waarin je de beide dames zeker zult herkennen.

Zondag, 29. Juli 2012 - 19:17 Uur
Siet en Henriėt

Ons eerste home was een deel van het huis bij juffr. van der Meulen, voor haar vrienden Henriët. Daar woonden we 1,5 jaar tot Wim aan de wal ging werken in Aalten.
Intussen waren moeder Siet en Henriët bevriend geraakt en zouden dat blijven. Juffr. van der Meulen ging later een paar jaar in Den Haag wonen bij het gezin van haar broer, maar kwam toch weer terug naar Hattem. Hier zijn ze op kraambezoek bij nichtje Henriëtte in Rotterdam. Ze bewonderen haar oudste zoon.

Vrijdag, 27. Juli 2012 - 09:27 Uur
Taverne De Overbosch

Het was een mooie dag toen moeder Siet haar 65e verjaardag vierde. Ze was nu officieel met pensioen na de laatste jaren administratief medewerkster bij evangeliegenootschap Filippus te zijn geweest.
Overdag maakten we een soort puzzeltocht met auto's langs verschillende plekken op de Veluwe. Zo konden de kleinkinderen ook meepuzzelen. En 's avonds... inderdaad gingen we zonder kroost naar Taverne De Overbosch, in de volksmond gewoon Overbos. Een mooie afsluiting van een echte feestdag. Het is niet voor niets dat deze foto's liefdevol in het 'tasje van Siet' bewaard zijn gebleven.

Vrijdag, 27. Juli 2012 - 08:40 Uur
65 jaar

Buurvrouw Alie van Gelder, die aan de overkant woont, heeft groene vingers. Ook voor deze gelegenheid pakte ze even uit: een enorme 65, gevormd door narcissen. Hun huis is nu verkocht, ze gaan kleiner wonen. Maar tot die tijd komen ze naar Emmen om in het huis van een dochter te bivakkeren. Ze zal haar tuin gaan missen, dat is zeker! Wel een gelegenheid om de fiets te pakken en Drenthe te ontdekken en wellicht ook het Schoolpad.

Nieuwe bijdrage  Oudere bijdrage

Aanmelden