Weblog2

Donderdag, 3. Januari 2013 - 23:33 Uur
En zo....

De 4e van de MMS in 1959.
Mies: 2e rij van boven helemaal rechts. Ik weet ze nog allemaal....

En zo krijg je af en toe nieuwe leuke contacten. Vanwege de boerenkool van Marianne van een paar dagen terug keek haar vriendin Wies ook eens op deze website en zag de naam van Dinie Voortman voorbijkomen die een nieroperatie zou moeten ondergaan en ze mailt me: Woont die Dinie Voortman soms in Harfsen want hier is een mevr. Voortman die dat net heeft gehad.
Bovendien wist ze te vertellen dat Evert Minnen, zoon van de eerder genoemde jachtopziener Minnen, vroeger bij hen thuis tussen de middag z’n brood opat.
Wies komt net als haar vriendin Marianne uit Eerbeek. Toen ik haar terugmailde dat ik weinig van Eerbeek weet, maar alleen bij Mies Sanders uit Eerbeek in de klas heb gezeten op het Baudartius en dat haar vader directeur was van een papierfabriek, antwoordde ze: Die kennen wij, Marianne en ik hebben op de administratie gewerkt van de papierfabriek van haar vader M.C. Sanders.
Wat wordt de wereld weer klein....zeg nou zelf?

Zondag, 30. December 2012 - 19:06 Uur
Poesse

Niet alleen straten, hotels, molens en kastelen, beken staan in dit bijzondere boek. Zelfs een heel oude foto van de fabriek van Poesse staat er in: Vorden in oude ansichten in de 20e eeuw.

Zondag, 30. December 2012 - 18:38 Uur
Oud Vorden

Nee… dit boek is niet in de handel en dat is jammer voor de (oud) Vordenaren. Zomaar ineens kreeg ik dit boek toegestuurd door Peter Koers. Hij is geboren en getogen op de Kranenburg, dus ook een Vordenaar. Hij werkte een tijdje bij timmerman Ruiterkamp in Linde maar vertrok en kwam uiteindelijk in Nürnberg terecht waar hij het vak van boekbinder leerde en bleef.
Hij ontdekte foto’s uit Vorden op mijn website… tja googelen hè!... en zo kwamen wij in contact. En door mij kreeg hij weer contact met Joop Groot Nuelend die hem afgelopen zomer weer wat mee kon geven voor de man die Joops vliegtuig indertijd kocht…. ook uit Nürnberg en hebben ze de foto’s bekeken van de Lamitofilm uit 1938. Ik zag dat ook voor dit boek van ‘Vorden in oude ansichten’ een paar foto’s van Joop zijn gebruikt
Ik kreeg van Peter afgelopen zomer een door hem zelf ingebonden boek over de Kranenburg en nu dus deze over Vorden in oude ansichten. De leukste zijn natuurlijk de oudste, hoe Vorden er begin 1900 uitzag. Je blijft er gewoon in kijken, 175 bladzijden met afbeeldingen van alles wat Vorden in de vorige eeuw te bieden had. Hij zal er vast wel meer hebben laten drukken en ingebonden. Dus wie het wat lijkt moet maar even mailen. Dan wil ik ze wel bestellen.

Zaterdag, 29. December 2012 - 23:55 Uur
Overgootvader en - moeder Eggink van de Jager

Ergens bij de nazaten van de familie Groot Nuelend Ruiterkamp en Bouwmeester is deze foto opgedoken. Hij zou van Gerda Rossel afkomstig zijn en werd doorgestuurd naar verschillende familieleden. Er werd gebeld en gemaild. Ze herkenden zelfs de gelaatstrekken van Wim en Reinie Groot Nuelend in het gezicht van de man. Zou het toch de overgrootvader en – moeder Groot Nuelend zijn. Niemand wist het of herkende de foto. Toen werd voor alle zekerheid de foto getoond aan Erna Bloemendaal- Groot Nuelend en meteen werd tot hun spijt alle hoop de bodem ingeslagen. Erna wist het zeker, het zijn onze overgrootouders Eggink van de Jager uit Mossel, opa Eggink’s ouders, Hendrik Jan Eggink geb.1843 en Jenneken Albers geb. 1853.
Wim Ruiterkamp mailde me de foto voor het geval ik hem nog niet zou hebben. Maar dan heb je niet op de verzamelkunst van tante Jo en tante Jantje gerekend. De foto’s in het fotoalbum van tante Jo werden zelfs genummerd en precies opgeschreven wie er op stonden. Een paar jaar terug heb ik met Joop alles gescand en opgeslagen. Op 24-8-2009 heb ik de foto met bijschrift al staan op weblog 2 net als meer familiefoto’s van de Jager. Door op het driehoekje te klikken helemaal rechts onderaan kun je naar de goede datum scrollen.

Our greatgrandfather and -mother Hendrik Jan Eggink en Jenneken Albers at de Jager.

Donderdag, 27. December 2012 - 11:04 Uur
Boh Foi Toch....

Computers zijn rare dingen. Ze doen nooit wat je denkt dat ze doen. Als je ook maar een punt of komma vergeet word je meteen afgestraft: adress unknown. Zomaar zonder fatsoenlijke redenen gooien ze je mail in de afdeling ‘ongewenste email’. Het zal er mee te maken hebben dat ze de taal niet als Nederlands herkennen. Zo opende ik vanmorgen toevallig een paar mailtjes in de afdeling ‘ongewenste email’ waar ik erg voorzichtig mee ben en ze meestal meteen weggooi. De titel van de ene was: Boh Foi Toch en dat is meteen de naam van een door mij zeer gewaardeerde Achterhoekse streektaalgroep met Hans Keuper als ‘veurzanger’. Die open ik natuurlijk wel. Met zoveel gevoel zingen ze voor mij de sterren van de hemel omdat ik me helemaal in hun belevingswereld kan verplaatsen. Het liedje dat me altijd bij zal blijven is die van ‘Jantje en zien hundjen in de plee’. Meteen zie ik het beeld voor me van de ouderwetse houten plee die we op de Boomgaard nog hadden met de stukjes krantenpapier in een bakje ernaast voor het nawerk. ’t Geet aover Jantje met zien hundjen den e neet met moch nemmen naor ’t huusken en dee em tussen de dunne beentjes deur glipt. Och arme…
Marianne uut Eerbeek zal er ok een leefhebber van waen want van heur kwam de mail met de beste wensen veur de Kasdaagn. Baovendien schrif zie-j ok wal in’t Achterhooks en dat dut mien altied good, dat dut et. Now jao.. Kasdaagn he-w ehad en daorumme wense ik heur en oele allemaole een gloepens goed nie-jjaor en 'völle heil en zegen'… en ‘völle hazen en knienn' zoas de kinder vrogger zeien bie-j ’t niejaorscheetn in de buurte.

Met een klik op de titel....

Nieuwe bijdrage  Oudere bijdrage

Aanmelden