Weblog2

Maandag, 30. December 2013 - 16:49 Uur
Oudejaarsavond op Boskamp

Dit zou zo maar een foto kunnen zijn van tante Jantjes verjaardag, waarin ze proost met tante Jo en Wim Groot Nuelend- 50 jaar geleden ongeveer-.

Erna weet er het fijne van. Ze vertelt dat ze op oudejaarsavond naar Boskamp gingen om daar pannenkoeken te eten. Haar moeder, tante Jo, bakte er thuis een stapel en ze denkt dat ook tante Dika dat deed en wat is er fijner dan die samen met opa en ome Jan en tante Jantje op Boskamp op te eten. 'Wat was dat gezellig', meldt Erna.

Woensdag, 25. December 2013 - 12:25 Uur
Kerstavond op de Boskamp

Als ik het goed onthouden heb werd op de Boskamp Kerstavond gevierd met pannenkoeken, of was dat toch met oud jaar, Erna? De familie die in de buurt woonde was er bij. Je ziet dat de hond ook een belangrijke plaats had, was dit niet een Tilly? Zover heeft Storm het nog niet geschopt hier. Zijn plek is aan onze voeten, liefst met de kop er op.
Maar ook is de 24e december de verjaardag van tante Jantje. Gisteren werd ze 94 en ze werd zeker niet vergeten. Diny was er van de week al en Jannie, haar vroegere buurmeisje, was gisteren van de partij en meldde dat ook nichtjes Ineke en Erna bij tante Jantje op bezoek waren.
Diny Voortman vertelde dat tante Hanna en ome Gert haar ook altijd gingen feliciteren en dat bij terugkomst Gerts zus Bertha de pannenkoeken met worst ook al klaar had.
Nee wij niet. Op de Boomgaard kregen we elke morgen pannenkoek, breakfast pancake noemen ze het bij Gera in Canada.
De oliebollen met oudjaar sla ik tegenwoordig over, maar de appelflappen bak ik voor de hele familie.

Woensdag, 11. December 2013 - 22:42 Uur
Met dank aan tante Jantje en Erna

Een kleine aanvulling op de vorige foto komt van Erna Bloemendaal die de foto aan tante Jantje liet zien. Die gaf de volgende aanvullingen:

Dag Hetty en Wim,

De foto van Joke Bouwmeester heb ik afgedrukt en even meegenomen naar tante Jantje. Ze dacht dat het in 1940/1941 was. De kookschool op het Hoge, gebouw Irene. 1 dag in de week.


Op de site van Oud Vorden staat de foto ook (nr. F 530547) met de meeste namen erbij.

Bovenste rij 4de van rechts is Jantje Gotink uit de Wiersse (getr. met G. Ruiterkamp) nicht van onze tante Jantje.

Middelste rij, 2de van rechts is Dika Klein Bramel uit de Wildenborch

Onderste rij, 2de van rechts is Gerda Eggink van de Brandenborchweg.

Als je de namen erbij ziet, herken je er toch meer van. Leuk!

Met dank aan tante Jantje en Erna

Door even op de titel te klikken kom je op de site van Oud Vorden

Vrijdag, 6. December 2013 - 13:22 Uur
Lang lang geleden...

Leuk is het om zo'n oude foto toegestuurd te krijgen. Een nichtje van tante Gerritje waar pa de laatste 15 jaar van zijn leven mee getrouwd was, stuurde deze op en vroeg zich af of onze moeder Coba er ook bij op stond. Haar moeder, Toos Norde, en mama waren vriendinnen. Zij staat tweede van links helemaal bovenaan. Zo hoor je nog eens wat! Ze denkt dat de foto dateert uit 1940-'41. In september 1942 trouwden Coba en Hendrik Jan.
Ik ging de rijen langs en bestudeerde alle gezichten nauwkeurig, maar het vertrouwde gezicht van mama in haar jonge jaren kwam ik niet tegen. De derde van rechts bovenaan heeft iets van haar weg, maar het lijkt me dat het pa's eerste vrouw Hanna Kornegoor is. En verder lijkt tante Jantje Eggink er op te staan, 4e van rechts op de middelste rij.
Toch is het leuk dat er ineens een foto van Vordense vrouwen opduikt. Met dank aan Joke Bouwmeester- Tjoonk

Na overleg met Diny zien we nog wat bekends. Tweede van rechts bovenaan staat onze buurvrouw uit Linde: Aaltje Breukink- Oortgiesen.
Waarschijnlijk is ze hier nog niet getrouwd en ook op 'De Haar' was ze een buurmeisje. Joke Bouwmeester wist te vertellen dat de meisjes als ze als lidmaat aangenomen waren in de Ned. Hervormde Kerk, ze vaak lid werden van de Vrouwenvereniging.

Woensdag, 4. December 2013 - 15:00 Uur
Zunig Jenneken- slot

Nou, zeg Jenneken, as ze vlak veur um steet. ‘Nou, zeg et maor, ik hebbe allange ezene dat er wat loos is.’
‘Jao, Jenneken’, hakkelt Willem en hee waogt et haoste neet um eur an te kieken. ‘Jao, Jenneken, kiek, ik eh…. Ik konne et neet aover mien harte verkriegen! Met ’n mooi gezichte zitten zingen en luustern, en ’t tientjen van een ander in de tesse…. En ik dache… eh.. dat dee mensen doar in Afrika et nog wel es völle neudiger konnen hemmen dan Gert van de benzinepompe. Dus… ik hebbe et tientjen maor in de schale edaone!’
Et eerste ogenblik wet Jenneken neet wat ze zeggen mot. Dan sist ze tussen de tande deur: ’Mooi mooi! Bun i’j wel goed wies! Kost ons twee tientjes op ene zundagmergen. ’t Is ja schande!’En met een gezichte as een donderbuje stöf ze veur Willem an de kerke uut, het parkeerplaatsjen aover naor de auto. En daor geet ze zitten met eur tasjen stief op schoot, de veurroete uut zitten loeren.
Och die arme Willem! Wat sneu kump e achter Jenneken ansjokken, steet nog näöst de auto, met de hand an ’t portier, as ze allebeie heurt roepen:
‘Willem, Willem, wacht es effen!’
Gert van de pompe! In zien goeie goed! Hee steet al veur Willem, met de portemonnee al klaor in de hande.
‘Willem, a’k et neet goed hebbe, mo’j et mien maor neet kwaolijk nemmen, maor ik zatte veur de collecte nog efkes wat te tellen in de portemonnee, en mie’j dunkt: ik mosse der nog een tientjen méér in hebben. Kan ’t wean dat ik oe een tientjen te völle weer-edaon hebbe?’
‘Jao jong,’ zeg Willem en lacht as een boer met tandzeerte. Jenneken in de auto zit strak veur eur uut te kieken. ‘Jao jong, wi’j hadden et ok al ezeene, maor… ie reden zo rap vot naor de kerke; ik kön oe toen neet meer inhalen. Ik dache: ik mot et um nao de dienst maor efkes anreiken. Mar ik zal et oe noe direkt effen weerdoon.’
Et derde tientjen verwisselen van eigenaar. Jenneken kan et neet anzeen. Zee hef de traonen in de ogen staon as ze van de parkeerplaatse de Hoofdstraote opriejdt.
‘Willem zeg ze met een benepen stemmetjen. ‘Willem, zö’w noe wel helemaole naor Arnhem gaon? ’t Is toch al zon dure dag vandage! En de benzine wodt ok al zo gloepens duur!’
Maor dan wodt et Willem toch te gek.

Bewerkt naar :Zunig Jennechie van Marga Kool

Nieuwe bijdrage  Oudere bijdrage

Aanmelden