Weblog2

Vrijdag, 23. Januari 2015 - 17:38 Uur
Is-t-ie het of....?

Ook deze schattige foto van een van de Hollandse neefjes zat bij de foto's uit de van Herman en Netty geërfde collectie die Berdena opstuurde. Ze had deze blijkbaar vorig jaar ook aan Diny laten zien en die dacht in het jongetje op de speelgoedhond bij de fotograaf Wim Groot Nuelend te herkennen. Is-t-ie het of is-t-ie het niet?

Wim Groot Nuelend is het niet, volgens zus Erna. En zij kan het weten

No... it's not Wim Groot Nuelend, Erna knew for sure.

Donderdag, 22. Januari 2015 - 14:36 Uur
Ons hele kroost...

'Dit was in 1943 ons hele kroost', schreef tante Heintje van Middelkoop- Eggink achterop deze foto die naar Herman en Nettie werd gestuurd. Herman zal hem pas in 1945 gekregen hebben, want tijdens de oorlogsjaren was er geen contact mogelijk met de familie in de USA. Tante Heintje vertelde me eens dat ze eigenlijk nooit naar een fotograaf hoefden, want die kwamen zichzelf aanbieden. Zo leuk vonden ze het om dit gezin te portretteren. Het doet mij goed dat de hond er ook bij op staat. Een boerenfox lijkt het zoals ze veel gehouden werden op boerderijen, ze zijn fel op ongedierte. Deze houdt zijn baasjes goed in de gaten terwijl de familie keurig naar het vogeltje in de lens kijkt.
Van links naar rechts of je kunt ook zeggen van groot naar klein: Jozien, Diny, Coby, Koos, Johan en Herman.
Er zullen er nog vier volgen: Hendrik Jan, Gerrit en Nelly, weet ik. maar wie toch de vierde is ... ?

Erna meldt net dat het Henk is, waarschijnlijk geboren na Hendrik Jan.

Woensdag, 21. Januari 2015 - 16:32 Uur
Heel oud...

Deze 80 jaar oude foto uit de verzameling van haar ouders stuurde Berdena ook op. Wel bijzonder is het dat vader Hendrik Jan er op staat in zijn jonge jaren. Hij zal hier ongeveer 23 jaar zijn.
Op de achterkant staat dat van links naar rechts te zien zijn: Jan, Hendrik Jan, Hendrik Kettelarij met zoontje Jan, mevr. en meneer van Dijk, met zoon, en helemaal rechts Bram.

Thank you Berdena!

Zondag, 18. Januari 2015 - 16:54 Uur
Herman

Het contact met broer Herman die omstreeks 1924 naar Amerika emigreerde en daar een bestaan als boer opbouwde verliep met uitzondering van de oorlogsjaren per brief. Wanneer er wat nieuws te melden was in de familie Eggink of gewoon een leuke foto gemaakt dan ging dat ook per brief naar Herman en Nettie. En dat werd erg gewaardeerd.
Nu Herman en Nettie beiden overleden zijn komen de kinderen allerlei foto's tegen zonder opschrift. Toen wij bij Curtis en Berdena logeerden konden wij al wat licht in de duisternis werpen over familiebanden en zo ook Ben en Diny vorig jaar. Bij de verjaardagskaart voor Wim z'n verjaardag zaten verschillende foto's bijgesloten. Deze laat een jonge Ineke Kettelarij zien met haar kleine zusje Eefje, kinderen van Hermans zus Dika en Hendrik Kettelarij, zo staat er achterop geschreven. Diny had er vorig jaar een vraagteken bij gezet en ook ik herken ze er niet van. Ineke zelf zal het waarschijnlijk weten. Het blonde meisje lijkt me eerder een van de pleegkinderen die in Barchem verbleven.

Ineke mailed me: It's not her and Eefje, probably foster children as they often had in Barchem.

Zondag, 18. Januari 2015 - 16:51 Uur
Samen op pad....

Dick en Anda eind december 2005, Nieuw Zeeland.

Ik denk dat het eind 2005 was dat Dick en Anda de reis van hun leven maakten. Niet dat ze nog weinig van de wereld gezien hadden, maar dit keer zou het een reis van 3 maanden worden. We zouden ze kunnen volgen op internet. Dat was al heel bijzonder. Het zou eerst 6 weken trekken door Australië worden en aansluitend een campertocht van 6 weken door Nieuw Zeeland. Anda wist dat wij dat ook op ons programma hadden en stelde voor om die tweede trip door Nieuw Zeeland samen te ondernemen. Ze had de ANWB route van Inge al bij de hand en zo zouden ze alle mooie plekken van Noorder- en Zuidereiland niet kunnen missen. Ik weet niet meer waarom we het niet deden, ik geloof dat we die herfst net naar Canada zouden met Henry en Tonny. Nu spijt het me achteraf dat we die mogelijkheid om samen door Nieuw Zeeland te trekken niet aangepakt hebben. Zes weken samen zijn en rond trekken met twee campers! We kregen in elk geval na die drie maanden enthousiaste verhalen te horen en foto’s te zien.
Het jaar er op was het onze beurt. Wij kozen voor een georganiseerde reis met de ANWB en dat is ons ook erg goed bevallen. Het zou ook de reis van óns leven worden. Ik vond Nieuw Zeeland zo mooi en ontspannen dat ik me telkens liet ontvallen: Ik had hier wel geboren willen worden. Bijzonder was natuurlijk ook dat we Ben en Riet uit Luttenberg ontmoetten, ook helemaal gek van reizen. Samen vormden we het ‘Oostblok’ omdat wij vieren de enigen waren uit deze kant van het land. We hebben het leuk gehad met iedereen, maar met Ben en Riet hebben we na die tijd altijd contact gehouden en hebben we meerdere tripjes met de caravan en zij met camper gemaakt. En elk jaar staan we samen een lang weekend of midweek op Camping de Boomgaard. Vrienden moet je koesteren en vooral geen plannen op de lange baan schuiven. Wat zouden we graag nog eens met Dick èn Anda op pad kunnen gaan.

Nieuwe bijdrage  Oudere bijdrage

Aanmelden