Weblog2

Zaterdag, 24. Oktober 2015 - 14:45 Uur
Opa's ongeluk

Ook uit een album van tante Jantje:

Op alle verjaardagen op de Boomgaard kwamen de opa's en opoes overdag naar ons toe. Opa en opoe Bijenhof woonden natuurlijk al bij ons. Opoe Kornegoor en opoe Bruins en opoe Eggink uit Mossel werden gehaald vanaf 1955 want toen kregen we onze eerste auto, een Opel Kadet als ik me niet vergis. Maar opa Eggink uit Barchem kwam heel lang op de fiets. Op de terugweg fietste ik met hem mee tot aan de spoorlijn vlakbij het Medler. Daar stapte hij altijd af, want dat had hij zijn Dientje beloofd. Opa was n.l. behoorlijk doof en op deze onbewaakte overweg zou hij de trein misschien niet horen aankomen. Ik denk dat deze foto van 1959, 60 of '61 is. Ik was op mijn verjaardag 26 augustus aan het eind van de middag met hem mee terug gefietst tot aan die overweg. Hij stapte daar netjes af en we namen afscheid. Iets verderop op het Medler bij de straatweg naar Ruurlo stapte hij niet af en kwam onder een auto. Opa werd bewusteloos naar het Lochemse ziekenhuis vervoerd met een hersenschudding en nog wat verwondingen. Toen hij weer bij zijn positieven kwam zag hij het beeld dat hij jaren ervoor in een droom of visioen gezien had. Het beeld van hemzelf in een bed met verband om z'n hoofd en precies het uitzicht op de boom buiten. Hier zie je tante Heintje op bezoek bij opa in het ziekenhuis, nu al zonder verband.

Vrijdag, 23. Oktober 2015 - 14:38 Uur
Ome Jan

Ome Jan met zien peerdjes.
Ik meen dat hij later ook nog wel een tractor heeft gehad. In elk geval stond er in de tijd dat ze op de Bosheuvel woonden een oude auto op hun erf. Die was favoriet bij onze jongens als we eens in het Ei logeerden.

Woensdag, 21. Oktober 2015 - 22:27 Uur
Feest bij de Kettelarij familie

Ik denk dat het hier 1985, 1980 of zelfs 1975 is. In elk geval is er bij de familie Kettelarij iets te vieren, het huwelijksjubileum van ome Hendrik en tante Dika. Eefje is over vanuit Mexico, zonder Salvador, en zelfs ome Jan en tante Jantje staan op de foto. Ook deze foto kwam nog uit 'de oude doos van tante Jantje'.

Dinsdag, 6. Oktober 2015 - 19:11 Uur
Tante Jantjen

In de Barchkerk in Barchem is een mooie gedenkhoek waar alle mensen die dat jaar overleden zijn een plekje krijgen met een kaarsje. Dit doet me aan een engeltje denken. Henk Braakhekke had als voormalige buurjongen samen met Gerrie regelmatig contact met haar toen ze in het dorp Barchem ging wonen. Hij stuurde me wel eens een foto als ze samen een uitje maakten naar Open Tuinen, fotografeerde de steen op het graf toen die er eindelijk stond en nu weer het lichtje van tante Jantje in de Gedenkhoek in de Barchkerk van waaruit ze begin dit jaar uitgedragen werd.

Met dank aan Henk

In the Barch Church in Barchem is a memory spot. All people who passed away that year get a spot on it with a candle. Henk Braakhekke, former neighbourboy of the Boskamp and a retired photografer, sent me these picture of the candle light of tante Jantjen. It looks like wings of an angel to me.... so nice.

Vrijdag, 2. Oktober 2015 - 09:48 Uur
Opa's brief aan ds Dijkstra, redacteur van de Volksvriend -- slot

Ook hier bemerk je een overtuigd pacifist aan het woord.


En.... met dank aan Gerda Stokreef die deze krantenknipsels vond op internet.

Nieuwe bijdrage  Oudere bijdrage

Aanmelden