Weblog2

Zondag, 19. Augustus 2012 - 14:16 Uur
Zomaar....

Ook Rick is er verrukt van, net als Petra, ons buurmeisje aan de andere kant, die hier met Rick z'n enorme beer onder de arm staat. Ooit werd die door oma Siet gewonnen.

Ik weet niet meer hoe het kwam. Misschien omdat we onze Miesje mee hadden genomen naar de Boomgaard. Het was een schat van een poesje. Eindelijk had ik dan een Miesje. Een hond kwam er na het fiasco met die waterjachthond Sacha niet meer in bij Wim en hij was eindelijk er in getuind met een kat. Jammergenoeg was Mark net aan het leren kruipen toe en wilde spelen met dat kleine levendige ding. Hij had al gauw de krabben in z'n gezicht. Nog steeds is het te zien, 40 jaar later. Dus toen Miesje op een goeie zondagmorgen, terwijl we klaar stonden om naar de Boomgaard te gaan, niet onder onze witte VW Kever vandaan wilde komen, liet Wim zich in z'n zondagse goed op de grond vallen en had hem te pakken. 'Noe geet e met ok', was zijn enige commentaar. Ik kon niet anders dan instemmen gezien het babywangetje.
En nu had ineens onze buurvrouw het aanbod van een schattig klein hamstertje. De jongens en ik waren meteen in de ban, Wim minder toen hij thuiskwam. Nu moest er een hok getimmerd terwijl we aan het eind van de week naar ons geliefde vacantieadresje in Badenhard zouden gaan. Je ziet het... het hok kwam er.

Woensdag, 15. Augustus 2012 - 11:50 Uur
Alleyras

1978-- Ken je dat... wanneer de jongens water zien dat ze dan ineens willen vissen? Die van ons vonden het altijd een leuke bezigheid. Nee... vis heb ik weinig gezien... gelukkig. Aan het Garda meer gingen ze alle vijf, Ernst en Stefan incluis, met hun hengeltje naar het meer.. mèt een emmer om de vangst in te bewaren. Het werd tè bloederig, want het enige wat aan de haak verscheen waren een soort roofvisjes die de hele haak inslikten en die je er met veel moeite pas uit had. Hier is Mark, weer of geen weer, klaar voor een poging een vis te verschalken in het riviertje de Alleyras naast het vakantiedorp bij Pont d'Allleyras. De eerste week was het niet héél geweldig weer. Anda en ik plozen elke morgen de krant uit naar het weerbericht dat 'beau et chaud' zou voorspellen. En ook dat hebben we gehad.

Zondag, 12. Augustus 2012 - 14:10 Uur
Een kaart voor THEO

Ik hoop dat jullie het kunnen ontcijferen...
Adres THEO: zie hieronder.

Zondag, 12. Augustus 2012 - 13:56 Uur
Theo

Natuurlijk was Theo erbij als er een verjaardag werd gevierd bij Henry en Tonny. Theo rechts.

A.s. dinsdag 14 augustus is Theo jarig. Je vraagt je af wie Theo is? Theo is een jongere broer van ons schoonzusje Tonny. Hij is door een ongeluk in zijn teenertijd in coma en daardoor gehandicapt geraakt. Jammer genoeg heeft hij geen directe familie in Nederland, alleen Arend en Amaka. Zijn zus Tonny en Henry wonen sinds een paar jaar bij hun dochter Gera in de buurt in Canada en zijn andere zus Arian woont na haar huwelijk met Bill in Schotland. Sinds Henry en Tonny vertrokken zijn ontfermen hun vrienden van het eerste uur, Jan en Alie Neuteboom, zich regelmatig over Theo die al sinds jaren op Klein Slath in Epe woont. Zijn begeleidster nam het initiatief om hem eens te verrassen met zijn verjaardag en stuurde de brief hierboven aan familie en vrienden. Natuurlijk maken wij een A4tje voor Theo, maar misschien zijn er onder jullie mensen die ook Theo willen verrassen met een aardige kaart voor zijn verjaardag. Ook als het een dagje later is zal hij er vast blij mee zijn.

Zijn adres is:
Theo van Straalen
Klein Slath
Brinkgreverweg 2,
8161 NW Epe
Vrijdag, 10. Augustus 2012 - 19:09 Uur
De Jeugdclub

Ja, die had je toen nog! Wim had het vaak over Vierhouten. We zijn zelfs nog eens met ons eerste caravannetje teruggeweest op de camping die zo hoog geprezen werd. Dat er veel gezongen werd wist ik al wel maar hier is het bewijs.
Wim herkende menig medelid. ' O ja... da's Jan van der Kolk en die daar da's Henk'. Wie Wim is...?... die daar op z'n knieën midden voor en rechts naast hem neef Jan.
Ik weet zeker dat Henry er meer herkent!

Nieuwe bijdrage  Oudere bijdrage

Aanmelden