Weblog2

Donderdag, 20. Juni 2013 - 16:05 Uur
Huizen, keukens en tevredenheid...

Onze inrichting aan de Eijerdijk in 1965.

Ik mag graag naar huizenprogramma’s kijken. Nee, ik blijf er niet voor thuis maar als ik er toch ben kijk ik het liefst naar oude Engelse huizen, schuren, molens, die gerenoveerd worden en dan in oude stijl. Wat later zie je op SBS 6 Huizenjacht en dat is toch heel andere koek. Hoe vaak heb ik de kreet van de jongeren gehoord: ‘Dat is niet mijn smaak’, wanneer er een toch splinternieuwe keuken of badkamer in zit. Dan kun je nog beter een ouder huis nemen om op te knappen, maar ook die zijn prijzig.
Ons eerste onderkomen was bij juffr. van der Meulen aan de Eijerdijk in Hattem, een grote woonkamer met banken onder de ramen, een slaapkamer met planken vloer die aanvankelijk in de olie gezet werd, een keukentje dat ook de doorloop naar de tuin was. En daarin werd eigenhandig door Albert Sobering en Wim een granieten aanrechtblad geplaatst met twee kastjes eronder en een gordijntje in het midden onder de gootsteen. Wel hadden we een splinternieuw gasfornuis met een ruitje in de ovendeur waardoor je het bakproces kon volgen. Dat was op dat moment de grootste wens van Wim wat betreft de inrichting. Wanneer er gebadderd werd was dat aan het aanrecht nadat we een paar ketels water aan de kook hadden gebracht. De geiser kwam pas toen we Gerhard kregen.Verder was onze inrichting voor die tijd vrij strak te noemen en beviel me de mix van oud en nieuw.
Ons keukentje in Aalten was een standaard Bruinzeelkeuken, ook niks mis mee. Ongeveer dezelfde zelfde kregen we in Hengelo aan de Jan Voermanstraat, maar toen we eenmaal aan de Marnixstraat gingen wonen in ons eerste eigen huis gingen we zelf aan de slag. Het werd een heel lang aanrechtblad met daaronder een paar degelijke kastjes en losse apparatuur: wasmachine, droger èn een afwasmachine. We waren er heel blij mee, vooral met de afwasmachine want met opgroeiende kinderen en regelmatig invalwerk voor mij was dat een uitkomst.
En ook nu nog ben ik heel tevreden met mijn degelijke landelijke keuken met losse apparatuur en kijk toch regelmatig naar de interieurarchitecten die op de I-pad laten zien hoe een van de favoriete huizen er na een verbouwing en met een strak interieur er uit zou kunnen zien.

Woensdag, 19. Juni 2013 - 09:22 Uur
Nu...

Ik kan mezelf een echt huwelijksaanzoek niet herinneren. Het was meer een weten dat je met elkaar verder wilde. Maar... er was wel de verloving, een woord dat je nu niet meer tegenkomt. Het doosje met de ringen lag bij Wims moeder voor de schoorsteenmantel en toen die verdwenen waren terwijl wij ons avondwandelingetje maakten, wisten ze daar wel hoever het was. met de ringen om kwamen we weer thuis. De volgende dag werd er met de trein gereisd naar Vorden waar toch een soort feestje gehouden werd.
Als je hier op de titel klikt zie je een ander soort verlovingsmoment....

Woensdag, 12. Juni 2013 - 08:23 Uur
Tante Hanna en Riek

Deze aanvankelijk zeer onduidelijke foto kon ik nooit goed thuisbrengen. Tante Jo had als bijschrift hier : tante Hanna en Riek Jansen van Piepenbelt. Nu ik de stamboom met geboortedata van Erna Bloemendaal bekeek, is het duidelijker. Deze tante Hanna was getrouwd met opoes broer Gerrit en Riek was een dochter van haar en een nicht van Jo en de anderen van de Egginks van de Boskamp. Omdat onze vader Hendrik Jan al zo jong overleed ken ik zijn neven en nichten ook niet van naam. Erna Jansen uit Nieuw Zeeland had het over haar tante Riek en hier is ze dus.- Hendrika Johanna, geb. 1904

Henk Braakhekke kalefaterde deze foto zo op dat het zeker de moeite waard is om te laten zien.

Dinsdag, 11. Juni 2013 - 20:52 Uur
Jo en...

Ook deze foto kwam ik tegen. Jo en...

Dinsdag, 11. Juni 2013 - 20:45 Uur
Jo en Janna 2

En ook hier zijn de twee vriendinnen vereeuwigd voor hun nageslacht.

-met dank aan Henk Braakhekke die de oude foto zo mooi bewerkt heeft-

Nieuwe bijdrage  Oudere bijdrage

Aanmelden