Weblog2

Zondag, 3. Maart 2013 - 12:56 Uur
Uut de bokse...

Opnieuw een plaatje uit de 80-er jaren, nagespeeld.
Ook dit moest wel eens, als er gewerkt werd op het land. Ikzelf heb het nooit zien gebeuren.

foto: Henk Braakhekke

Zaterdag, 2. Maart 2013 - 18:57 Uur
Koffiedrinken op 't land 2

Maar dit is de echte bij de Boskamp op 't land. Jo mag het paard vast houden. Of tante Hanna heeft deze gemaakt of iemand anders met opa's eenvoudige camera, waarschijnlijk 1927 of '28.

Zaterdag, 2. Maart 2013 - 18:51 Uur
Koffiedrinken op 't land

In de jaren 80 was er opnieuw belangstelling voor het boerenleven zoals dat vroeger was. Er werd nog gemaaid met de zicht en de bindsters kwamen er achteraan om de klaargelegde bossen rogge, haver of gerst tot garven te binden. Daarna werden de garven aan de gast gezet, zodat het door zon en wind kon drogen. De ouderen wisten het nog en om het niet te vergeten werden er foto's gemaakt, nagespeeld... dat wel.

foto: Henk Braakhekke

Woensdag, 27. Februari 2013 - 13:24 Uur
Sjennie

En toen kwam Sjennie de familie Harwig versterken. Het was meteen menes. Jaap heeft er zelfs zijn loopbaan als scheepswerktuigkundige voor opgegeven en zocht een baan aan de wal. Ik meen dat hij bij de Gems in Vorden ging werken. Dichterbij kon niet!
Wie had hier gedacht dat ze na hun huwelijk en met twee dochters hun boeltje zouden pakken en hun toekomst in Zuid Afrika zouden gaan beproeven.

Zondag, 24. Februari 2013 - 16:27 Uur
Een topper

Wat een prachtige foto. Waarschijnlijk is die gemaakt door vader Jaap. Wim heeft de liefde voor de fotografie niet van een vreemde. Ik kan me deze Schotse collie nog goed herinneren. (Jonge) Jaap kwam regelmatig in het weekend met hem aan op de Boomgaard en ook wel in de Wildenborch bij de Bijenhofs. Ik meen dat hij Piet heette. En is hij niet op de Boomgaard begraven? Toen Wim later een hond wilde ging dat niet door. Daarom nam hij vaak de hond van de fam. Aartsen mee, Mack, en legde, net als Jaap daarvoor, heel wat kilometers af naar Linde en de Wildenborch.
Maar waar die berg zand voor diende, misschien toch op een strand? Ik kan me tenminste geen verbouwing herinneren aan de Insulindelaan.

Bron: fotoarchief Wim Harwig

Nieuwe bijdrage  Oudere bijdrage

Aanmelden