Weblog2

Zaterdag, 13. April 2013 - 21:09 Uur
Jacomijn

Jacomijn houdt de afscheidsspeech. Zwager Jan kan er wel om lachen. Het was een dag die klonk als een klok. Erg leuk om iedereen weer te zien en onder een hapje en een drankje te horen over ieders leven. Met dank aan Jacomijn en Henk.

Zaterdag, 13. April 2013 - 21:06 Uur
Jan en Wim

Jan, van tante Marie, en Wim zijn even oud. In hun jonge jaren waren ze vaak samen te vinden. Zo trokken ze vandaag weer met elkaar op, als vanouds.

Zaterdag, 13. April 2013 - 21:05 Uur
Team Herman en Hetty

Er werden na de koffie met een enorme plak cake teams gevormd om oud Hollandse spelen te gaan doen. Spijker slaan was er één van, naast sjoelen met enorme stenen, een wiebelbak, schieten en nog meer. Samen vormden Herman en ik een team. 'Net als vroeger', zei Herman later. Toen mocht hij als klein jongetje wel eens met mijn eerste klasje meedoen met spelletjes op het schoolplein.
Ik meen dat we derdes geworden zijn.

Zaterdag, 13. April 2013 - 20:55 Uur
ReŁnie neven en nichten van der Kolk 2013

De laatste keer dat de neven en nichten bij elkaar waren was bij de begrafenis van tante Geertje die vorig jaar een maand na moeder Siet overleed. Iemand zei dat het jammer was dat het de laatste keer zou zijn, waarop Jacomijn voorstelde om in het vervolg af en toe een reünie te organiseren. Zij wilde het de eerste keer wel op zich nemen met neef Henk. En zo gebeurde dat dus vandaag. We werden om half drie bij Party boerderij 't Hoge in Nunspeet verwacht.

Zaterdag, 13. April 2013 - 20:47 Uur
Familie van der Kolk

Denk je eigenlijk dat er weinig foto's zijn van de familie van der Kolk, komt er tijdens de reünie een mooie boven water.
Willy had deze meegenomen. Het is de foto die genomen is bij de trouwerij van ome Drikus van der Kolk en tante Rimie in 1946. Het overgrote deel van de neven en nichten staan hier al op. Moeder Siet en vader Gerard rechts op de foto. Moeder Siet met Henry op schoot en Wim ervoor. Maar ook alle 5 jongens van Jan en Marie en Willy en Bert van Anton en Hennie. Gerda van Geertje en Wim en Gerrie en Henk van Marie en Dieks.
Zelfs opa Hendrik van der Kolk is er nog bij. Die zit naast de bruid. Ook het krijgen van woonruimte was toen nog niet zo gemakkelijk. Het nieuwbakken bruidspaar ging de eerste jaren bij opa en tante Hennie en ome Anton in de schuur wonen waar Drikus een schoenmakerij runde.

Nieuwe bijdrage  Oudere bijdrage

Aanmelden