Weblog2

Donderdag, 26. Juli 2012 - 16:26 Uur
Weer feest...

Ik heb geen idee wat hier gevierd wordt, maar oom Paul en tante Catrien zijn erbij. Niesje zal het vast weten. Ik schat ergens midden 70er jaren. Allemaal zo'n 35 jaar jonger. Ik zie ook dat hier mijn tijd van spinnen al is aangebroken want je ziet me met een witte van schapenwol gesponnen en gebreid soort stola. Bij Niesje is nog geen grijs haar te bekennen, Wim heeft nog geen baard en is in een geanimeerd gesprek met Henry.
En ik denk wanneer ik buurvrouw Wolterdina deze foto zou laten zien dat ze fijntjes zou opmerken:'Zon pak met strik steet je toch goed Wim!'

Woensdag, 25. Juli 2012 - 14:13 Uur
Feest

Deze foto van moeder Siet zal genomen zijn ter gelegenheid van een trouwerij... misschien bij een van de nichtjes of neven uit Zoetermeer? En is het 'tante Bep' misschien die naast haar staat?

Dinsdag, 24. Juli 2012 - 13:35 Uur
Bij de bakker

Vlakbij huis is Gerard met zijn werk bezig als schilder. Ben wees het me aan toen we afgelopen week met Suze en Amber door de Gasthuissteeg liepen en het geboortehuis van de broers van der Kolk bekeken. 'Hier was papa an 't schilderen op die foto', zei Ben,'hier aan de achterkante bi-j bakker de Graaf'. Er zijn in die bakkerij heel wat broeken gedroogd wanneer de jongens doornat van de regen of het slootje springen naar huis moesten, maar dat niet verstandig vonden om daar met die kletsnatte broeken aan te komen.
Wel een handige outfit... zo'n schilderskiel...

Zondag, 22. Juli 2012 - 21:19 Uur
Gerard van der Kolk

En toen kwam Gerard. Toch denk ik dat deze foto net voor of in het begin van hun verkeringstijd is genomen. In die tijd, ik denk omstreeks 1930, zal hij gemaakt zijn en waarschijnlijk ter gelegenheid van het doen van belijdenis in de kerk.

Zaterdag, 21. Juli 2012 - 21:35 Uur
Siet en Griet

Sietje de Bruin r. heette ze in haar jonge jaren en als het goed is heeft dat altijd op haar pas gestaan.
Ze was bevriend met Griet Docter. De vriendschap ging zover dat ze samen naar de fotograaf stapten en zo hebben we toch een herinnering aan de tijd vóór ze trouwde met haar grote liefde Gerard van der Kolk.

Nieuwe bijdrage  Oudere bijdrage

Aanmelden