Weblog2

Dinsdag, 17. Juni 2014 - 17:30 Uur
Opa en opoe Eggink van de Jaeger

En natuurlijk moeten opa en opoe Eggink er ook aan geloven bij Hanna. Ook geen beste foto, maar toch herkenbaar.

Nu bijgewerkt door Henk Braakhekke! Bedankt Henk!

Het is maar goed dat er meer neven en nichten meekijken naar de familiefoto's. Af en toe mailt Joop en dit keer Erna. Die kent bijna alle foto's want veel ervan komen bij tante Jo vandaan.
Dit kunnen in elk geval niet opa en opoe Eggink van de Jaeger zijn. Die zijn beiden al in 1910 overleden, 67 en 57 jaar oud. Dit blijft dus een raadsel. Toch blijft het een aardig plaatje van twee tevreden oudjes uit eind jaren 20.

No they aren't opa and opoe Eggink from the Jager, Erna knows while they died both in 1910 and this picture is taken about 1927. But it seems to me that the ladies look the same. They might be family.

Dinsdag, 17. Juni 2014 - 17:28 Uur
Ommo

Toch staat ze er weer op: Ommo Jansen op wacht bij de kippen achter het huis met de jonge Bram. Het viel toch niet mee om goede foto's te krijgen. Deze is nog iets verbeterd door Henk Braakhekke.

Ommo and Bram behind the farmhouse the Boskamp. Ommo enjoys the chickens.

Dinsdag, 17. Juni 2014 - 17:17 Uur
Bernard en Grietje

Ja... ook tante Hanna had een fototoestel aangeschaft en maakte heel wat foto's van het leven op de Boskamp, familie, vrienden en de plek waar ze werkte in Diepenveen en later in Eefde bij de notaris. Deze foto is gemaakt van een neef, Bernard Eggink van de Jager en, ik neem aan, zijn vrouw Grietje. Gemaakt door mijzelf in 1929 vermeldt Hanna. Ik heb me laten vertellen dat ze de foto's ook zelf ontwikkelde.

En dit moeten wel een Bernard en Greetje of Grietje zijn op deze foto van Hanna, maar het is niet Bernard van de Jaeger zoals ik dacht. Die is volgend Erna in 1923 geboren en zijn vrouw heette Riek. Erna vermoedt, te zien aan het grote huis op de achtergrond, dat deze foto in Diepenveen gemaakt is waar tante Hanna in die tijd werkte. Blijft er toch weer wat te raden over

Maandag, 16. Juni 2014 - 20:23 Uur
Voor het huis bij de heg

In dezelfde tijd en waarschijnlijk dezelfde zondag werd nog een foto gemaakt van de voltallige familie. Dit keer vóór het huis bij de heg. Ze lijken hier iets meer ontspannen. Opoe lacht en houdt Bram vast, heur nösdölleken.

Maandag, 16. Juni 2014 - 20:05 Uur
Onder de boom

Weer een foto onder de boom naast de boerderij. Het moet een foto uit 1929 zijn toen Herman voor het eerst terug was vanuit Amerika. Opa had net in 1927 z'n eerste fototoestel en er werd heel wat afgeknipt. Ik mag graag even observeren. Vader Hendrik Jan staat er niet zo vrolijk bij. Het was nog niet de tijd van: zeg eens cheese, maar meer van: kijk even naar het vogeltje zoals oom Sjoerd altijd deed als hij met z'n vierkante boxje zondags op bezoek kwam en wij weer werden vastgelegd voor.... later.
Een paar jaar daarna, in 1932, was Herman al getrouwd en was Harold geboren. Opa waagde de reis per boot naar zijn oudste zoon en schreef een indrukwekkend verslag van zijn belevenissen tijdens de reis heen, zijn verblijf bij Herman en Nettie en de reis terug. Onder NIEUWS staat waar je het een en ander kunt vinden.

Van l. naar r. achteraan: Heintje, Hendrik J., Herman, Dika, Dina en Hanna. Daar voor Jan, Jo en Mies en voor opa, opoe en Bram

Once again a picture next to the farmhouse. In 1927 opa bought his first camera and when Herman returned home for the first time a family picture was taken.

Nieuwe bijdrage  Oudere bijdrage

Aanmelden