Weblog2

Zaterdag, 15. Februari 2020 - 10:30 Uur
Bram

Bijna 3 jaar geleden overleed onze oom Bram. Na het overlijden van Betty was hij er klaar mee. Zijn ziekte deed er een schepje bovenop. Och… hij mocht niet klagen en dat deed hij zeker niet, integendeel. Een half jaar eerder waren we op een zondagmiddag bij hen op bezoek en hadden onze auto aan het eind van het dorp Durgerdam geparkeerd. We dronken koffie daar in dat kleine huisje achter de boerderij van een bevriende boer. We zagen zijn nog overgebleven dieren, de poes en een haan. Betty’s proces van Alzheimer was al een eind op weg maar deze middag zat ze als een koningin op haar terrasstoel buiten en gaf aan wanneer het tijd was om een glaasje te nuttigen: ’Ik heb een hekel aan lege glazen’, zei ze. We hadden een mooie middag samen en Bram vroeg als afscheid: ’Kom je wel straks op mijn begrafenis?’ ‘Natuurlijk’, beloofden we het deze krasse 94 jarige.
Toen het onze tijd was om naar de parkeerplaats aan het eind van het dorp te gaan, liet Bram dat niet zomaar gebeuren en bracht ons met zijn auto die kant op. Eerst met een flink gangetje de bult op naar de Durgerdammerkade en toen naar het eind van het dorp. Een half jaar later zijn beiden overleden en toch denk ik nog geregeld aan deze bijzondere oom, een techneut en uitvinder met gouden handjes. Pas stuurde Joop me nog wat foto’s van Bram in de laatste jaren wanneer hij bezig was in Lelystad bij de Vrije Vogels waar hij en ook Joop vaak te vinden waren.
‘Het zou jammer zijn dat deze foto’s maar in een hoekje van mijn computer bleven staan’, vond hij.

Dinsdag, 4. Februari 2020 - 21:48 Uur
Wales 1993 slot

En zo kwam er een einde aan de prachtige weken in Wales en Derbyshire.
Op de ferry terug zag Wim bij Hoek van Holland de ferry naar Engeland aankomen en verzuchtte:'Nou zit ik toch echt op de verkeerde boot!'

Zondag, 2. Februari 2020 - 18:29 Uur
De well dressing in Taddington

Op de terugweg vanaf Chatsworth Castle bedacht Joan dat het leuk was om een welldressing te bewonderen, deze bij de Taddington Church. Elke zomer zijn ze te bekijken in de dorpjes in Derbyshire, dit gebied ten zuiden van Manchester.

Zondag, 2. Februari 2020 - 18:24 Uur
Wales en Manchester

Met Tom en Joan bekeken we ook de tuinen bij Chatsworth en in de zomer krijg je dan deze plaatjes. Heel fijne gastheer en gastvrouw Tom en Joan Woodgate aan de WoodsendsRoad.

Zondag, 2. Februari 2020 - 18:21 Uur
Wales 1993

De natuur in Wales is onbeschrijflijk mooi. Voor we naar Manchester gaan om Tom en Joan te bezoeken nemen we nog even een tweede sheepdogtrial mee, dit keer the National Welsh Sheepdogtrial.

Bij Tom en Joan mogen we niet in de caravan slapen die we bij hen voor de deur parkeerden. We krijgen een paar dagen site seeing. Ze laten ons Liverpool zien en we gaan mee met een ferry over de Mersey. We ontdekken Paddy’s Wigwam en de plek waar de Beatles hun oorsprong hebben. De tweede dag gaan we samen het binnenland in, het Peak District, en bezoeken daar Chatsworth met haar prachtige tuinen, zeer de moeite waard als je in de buurt bent. We hebben ons voorgenomen dat we bij elke vakantie in Groot Brittannië één tuin bekijken en één kasteel. Deze tuin is de topper en Stirling Castle onder de kastelen. Het is hier de tijd van de Well Dressings. Het is een soort bloemenschilderij en zo wordt elke zomer herdacht dat hun plaatselijke bron ze een paar eeuwen geleden beschermd heeft tegen de pest.
Na deze gezellige dagen aan het eind van onze vakantie die met Berend en Rick begon en we afsluiten met onze Engelse vrienden. Tom is intussen overleden en we hebben nog steeds contact met Joan die nu met haar nieuwe man Brian verhuisd is naar Noord Wales, dichtbij haar oudste dochter.

Nieuwe bijdrage  Oudere bijdrage

Aanmelden