Weblog2

Donderdag, 19. September 2019 - 18:41 Uur
Herman

Ook deze foto fascineerde me. Herman, de man met hoed boven aan de trap, vertrok in 1946 weer naar Amerika na een bezoek aan de familie na het overlijden van onze vader, en zijn broer, Hendrik Jan.
Het moet 1946 zijn omdat hij niet eerder met het vliegtuig kwam en naderhand pas in februari/ maart 1965 weer, toen in gezelschap van tante Nettie. Opoe Eggink heeft Herman nooit weer gezien, zij overleed midden jaren 50.

Donderdag, 19. September 2019 - 18:35 Uur
Hanna

Ergens begin 50er jaren naaide tante Hanna een soort klederdracht voor Berdena in Iowa. Een meisje in de buurt fungeerde als pasdame, ze was van dezelfde leeftijd als Berdena. Deze foto laat het zien tussen een paar vriendinnetjes. Geen idee wie dit zijn. Er is ook een foto van Berdena in dit kostuum.

Zaterdag, 14. September 2019 - 19:09 Uur
Hendrik Jan en Coba

Ben even aan het neuzen tussen de oude foto's. Ik heb ze aardig in rubrieken ingedeeld en deze horen onder het kopje HJ en Coba.
Ze trouwden begin september 1942 en hier komen ze net stralend uit het gemeentehuis van Vorden. Haar zus Hermien vertelde wel dat Coba geregeld ging kijken als er een trouwerij was en nu is het haar dag.
Haar bruidsjurk is gemaakt in de kleermakerij van Sjoerd Aartsen en staat haar prachtig. Er onder droeg ze een lichtroze onderjurk die je door het mooie blauwe kant van de jurk kon zien.
En zal ik je eens wat vertellen? Deze jurk hangt nu nog bij mij tussen mijn eigen kleren en zolang ik er ruimte voor heb mag ie blijven.

Woensdag, 11. September 2019 - 18:52 Uur
Vim

Tja... zo ging dat vroeger. De onderkant van de pannen werden zwart en moest er wel geschuurd worden. Hier is opoe net naast de zijdeur druk met de pan om die weer toonbaar te krijgen. Zij was het ook die de klompjes van de kinderen schuurde om ze met nette klompen naar school te laten gaan.
Onze vader Hendrik Jan had het op een moment helemaal gehad met school. Toen hij zijn moeder in de weer zag met de klompen had hij gezegd: 'Moe, ie-j hoeft mien klumpkes neet te schoeren… ik gao mergen toch niet naor schole'.

Dinsdag, 3. September 2019 - 16:25 Uur
Van klompen tot kangaroos 15

Het wordt voorjaar in Tragowell. Ruud kan overdag al weer in T-shirt bij 18 graden. ’s Avonds gaat de trui aan of zelfs de jas want dan daalt de temperatuur tot 4 graden zelfs.
Er is weer farmnieuws uit Australië. Farmer Ruud in telegramstijl over zijn leven met twee nieuwe heupen. De farmfitness is nog niet helemaal op peil, maar dat komt weer terug net als zijn eetlust.
Het voorjaar is de drukste tijd. Het wachten is op regen, maar Ruud bevloeid zijn land nadat een loonwerker al op 100 ha kunstmest heeft gestrooid. Een andere loonwerker gaat binnenkort ook 80 ha gras maaien om in te kuilen met zijn team, een drie weken eerder dan anders want doordat hij minder koeien heeft werd er afgelopen winter ook minder beweid. Een tweede snee hangt af van het weer en de irrigatie. Irrigatiewater is er hartstikke duur, meldt Ruud: 500 tot 600 Austr. Dollar per ML
Net als overal gaat het afkalven niet altijd zo gemakkelijk. Als hij het echt niet aankan roept hij de veearts. Sarah is met een farmer getrouwd die twee nieuwe heupen in één keer kreeg. Is ook goed gegaan. Al werkend aan het afkalven deelden ze hun nieuws. Het kalf moest in stukken gezaagd. Ik herinner me deze drama’s nog van vroeger, maar het gaat ook in deze wereld niet altijd vanzelf. Gelukkig loopt de koe weer te grazen.
Bij buurman Frank kwamen de koeien uit het weiland en liepen in het donker de weg op en ook op het spoor. Er komt maar een paar keer per dag een trein Melbourne- Kerang en vice versa. Meerdere koeien overleefden het niet.
Een andere boer, Jef, heeft zijn emoe farm te koop staan. Het zou de grootste farm van Australië zijn met 6000 emoes
De emoes leggen van juni tot november gemiddeld 30 eieren per vogel, maar ze worden ook wel geslacht voor het vlees en de olie. Die olie zou goed zijn voor pijnlijke gewrichten.
Jef heeft een nieuw huis aan de ander kant van de weg laten bouwen en wil gaan reizen net als veel andere boeren van 55 jaar en ouder.
Het doet me plezier dat Ruud een foto mee stuurde van het jonge leven in de wei. Ik zie dat deze kalveren gewoon bij de moeders lopen. Mooi om te zien…Nieuwe bijdrage  Oudere bijdrage

Aanmelden