Weblog2

Donderdag, 14. Januari 2021 - 08:43 Uur
Hendrik

Stefan heeft het precies uitgezocht samen met zijn oma Mia die nog leeft.
Het trof mij dat ome Hendrik begraven is op de dag dat onze vader Hendrik Jan Eggink overleed- 9 januari 1946. Het moet voor opa en opoe Eggink een hele verdrietige dag zijn geweest. Heb je net je broer begraven en hoor je van het plotseling overlijden van je zoon.

Woensdag, 13. Januari 2021 - 18:37 Uur
Hendrik en Bartje

Stefan Haarman is net zoveel familie van tante Bartje en ome Hendrik Eggink van de Jaeger als ik maar dan aan de Heuvelinkskant, hij neemt mij aan de hand mee naar het R.-k. gebeuren en feestelijkheden in dit deel van de Egginks- Heuvelinksfamilie.
Ik begin maar eens met die prachtige foto van Hendrik en Bartje. Misschien is het zelfs hun trouwfoto.

Zaterdag, 9. Januari 2021 - 12:24 Uur
Garregie

In de tijd van mijn verkering met Wim leerde ik ook de buren aan de Dorpsweg kennen. Tegenover moeder Siet en de jongens woonde buurvrouw de Haan. Ik weet niet goed meer of haar man Wolter nog leefde. Maar buurvrouw de Haan was een markante vrouw. Als ik even mijn ogen dichtdoe zie ik haar weer staan aan de overkant, breeduit en iets achterover, handen in de zij.
Wolter en Garregie hadden geiten en volgens hen was geitenmelk het gezondste wat er is. Wie er koffie bij ze dronk kreeg koffie met geitenmelk. En daar moet je van leren houden, denk ik. Moeder Siet bedankte er vaak voor. ‘Heb de koffie net op, buurvrouw’… of zoiets.
Ze vertelde eens aan mijn schoonmoeder over haar probate middel tegen jeuk of eczeem. Als zij daar last van had smeerde ze zich helemaal in met karnemelk waarop buurman Wolter aanvulde: 'Zoer klikkien, buurvrouw’.
Toen Gerhard was geboren ging Wim het ook even aan haar vertellen:’Wi-j hebt een jonge zoon buurvrouw’, waarop ze meteen even een controle uitvoerde en vroeg: ’Wanneer waren jullie ok al weer etrouwd?’
‘3 meert, buurvrouw, precies 9 maond en een wekke’.
‘Nou van harte gefeliciteerd dan en geluk d’r met’. Bij haar en Wolter zat er minder tijd tussen.
Garregie de Haan is meer dan 100 jaar geworden. Geitenmelk hè…

Vrijdag, 8. Januari 2021 - 17:50 Uur
Uit het album van Bram

N.a.v. het brainstormen over het jachtgeweer stuurde Joop deze foto van opa Johan met het bewuste jachtgeweer dat hij had gekregen na het overlijden van zijn broer Hendrik van de Jaeger.
Bram wilde heel graag een goed fototoestel en spaarde die op doordat hij stopte met roken. Toen hij genoeg geld had verzameld en hij zijn camera had, ging hij toch weer aan de sigaret! Deze foto maakte hij van zijn vader mèt jachtgeweer van Hendrik, ik denk +/- 1950.
Misschien ging hij opa achterna. Die was ook gestopt toen hij een jaar of 40 was. Hij was bang voor zijn gezondheid omdat zijn ouders ook niet heel oud waren geworden. Toen hij 80 was ging hij weer aan de sigaar, kleine sigaartjes, dat wel. Hij werd 95 en de laatste avond van zijn leven rookte hij er nog eentje te midden van zijn kinderen, legde het laatste stompje op een rand bij de kachel en ging naar bed.

Donderdag, 7. Januari 2021 - 20:41 Uur
Nog eentje

Er kwam nog meer uit Ans' oude tasje van de Jaeger. Ze kwam met een oude verklaring uit 1919, ondertekend door burgemeester Arriëns van Vorden waarin staat dat opa's broer Hendrik Eggink E45 gerechtigd is om een dubbelloops jachtgeweer in huis te hebben en een 6 mm buks met grendel èn 25 patronen en tevens de verklaring dat hij vertrouwd is om er mee om te gaan.

Nieuwe bijdrage  Oudere bijdrage

Aanmelden