Weblog1

Zaterdag, 26. September 2020 - 10:31 Uur
Foto's

Op deze website heb ik 2 blogs. Weblog 1 gaat in het algemeen over de dagelijkse gebeurtenissen. Vooruit ik maak wel eens een korte tussenstap naar een herinnering, maar eigenlijk heb ik daar weblog 2 voor. Vaak komen hier herinneringen boven n.a.v. een foto of een flits uit mijn geheugen.
Nu wil het geval dat ik een uitgebreide familie heb en komen in de schrijfsels herinneringen aan de 4 takken van mijn familie voor: Eggink, Bijenhof, Egginkfam. van vader Hein en Kornegoor. En nadat Wim mijn leven ging delen kwamen daar nog eens twee families bij: van der Kolk en de Bruin. In de 57 jaar dat we elkaar kennen zijn van die kant ook heel wat gebeurtenissen bij gekomen die je bijblijven. Ik heb een aantal trouwe lezers van weblog 2 en ik kreeg wel eens een opmerking dat ik van de hak op de tak spring. Dat is ook zo maar daarom probeer ik telkens een aantal opeenvolgende familiestukjes te plaatsen. Voor een buitenstaander blijft het toch af en toe een raadsel.
Nu is Facebook ook een medium dat ik gebruik en af en toe komen daar ook familiefoto’s op uit één van al die verschillende takken. Op FB vervaagt alles veel sneller want wat je plaatst is aan het eind van de dag al niet meer te vinden. En hier krijg ik wel veel reacties op maar nooit dat de boel door elkaar staat.
Ik ben heel blij met de vele oude foto’s die vroeger gemaakt zijn door ome Sjoerd Aartsen met zijn vierkante fototoestel. Joop heeft me ruim voorzien van foto’s van de Egginks kant en Wim Harwig heeft een schat aan foto’s van zijn familie waarvan de Bijenhofs ook deel uitmaken
Bij de fam. Van der Kolk werden jammer genoeg bijna geen foto’s gemaakt. Daarom zijn de foto’s die er zijn extra waardevol
Onze kinderen zullen niet klagen over gebrek aan foto’s. In deze tijd is vooral het selecteren en weggooien aan de orde.

Toen we 45 jaar getrouwd waren maakten de kinderen deze compilatie van hoogtepunten in ons leven.

Vrijdag, 25. September 2020 - 20:03 Uur
Glasdraad verbinding... of niet?

Donderdagmorgen --‘Heb jij het haantje al gehoord?’ We zijn net wakker en vaak horen we aan de geluiden buiten dat er op ons gewacht wordt. Het zijn er nog maar twee, de witte kip en het dappere haantje. ’s Morgens maakt hij lawaai voor een grote, maar als je in zijn buurt komt schiet hij gauw de bosjes in.
De hele zwembadceremonie gaat Wim steeds gemakkelijker af. Voor het eerst ook weer naar de donderdag groep.
Vrijdagavond--En toen ineens… was het gebeurd. Alles lag er uit, zowel internet als telefoon als de tv. Sinds kort hebben we een glasdraadverbinding en dat leek natuurlijk heel handig… snel internet. Maar als ze met het aanleggen van het laatste stuk van dit buitengebied een kabel doorsteken met een of andere graafmachine zit je raar te kijken. Gelukkig hadden we deze maand nog een digitenne abonnement voor de kleine tv in de keuken en zo zaten we gisteravond om de eettafel om nog wat vertier te hebben.
Toen vanmorgen de boel het nog niet deed werden we er vervelend van en belden Multifiber nog meer een keer, ja mobiel dan.
Al met al hield ik tijd over omdat ik gewend ben elke dag toch iets te schrijven. Wim begon zelfs de NCRV gids door te pluizen waar hij anders niet aan toe kwam. Vanmorgen op tijd de boodschappen, even naar Jans en Geesje. Eenmaal thuis, nog geen internet.
Vanmiddag kwam Rick, nog een keer op vrijdag. Het is zijn laatste vakantiedag. Hij maakte de vijver weer vrij van eendenkroos en snoeide de druif zodat de deur van de schuur weer dicht kan.
En eindelijk… zoals je merkt is de Glasdraad gerepareerd.

Woensdag, 23. September 2020 - 22:56 Uur
Al 30 jaar Bose fan.

‘Ik heb mijn vakantiegeld goed besteed’, meldde Rick vorige week. ‘Ik heb mijn verjaardagscadeau binnen. Rick is gek op alles wat met beeld en geluid te maken heeft. Dertig jaar geleden kocht hij zijn eerste Bose geluidsboxen. Nu is het een wat nieuwer soort waar heel veel mogelijkheden bij zijn. Hij zocht het even voor me op de pc op. Binnenkort laat hij ze in het echt zien als ik weer bij hem kom.
Voor de liefhebber, het is: De Bose® SoundLink® Revolve+, de beste draagbare Bluetooth-speaker van Bose, geeft van alle kanten geweldig geluid.
Elke dag hoor ik van Rick wat hij weer voor nieuws aan dat ding heeft ontdekt. Daar heeft hij vakantie voor.
Vandaag hadden we een gezellige middag, Rick en ik. We gingen op broekenjacht en dat begint altijd met koffie op een terrasje. Daarna ging het naar van Uffelen, voorheen Schomaker of Friends. ‘Er moet wel rek in zitten’, liet Rick de verkoper weten en trok even aan zijn broek om dat te laten zien hoeveel.
Met twee goeie broeken gingen we op huis aan, wel nadat Rick de verkoper zijn voorkeur voor Bose boxen had uitgelegd. De man snapte het helemaal.
We besloten onze jacht opnieuw op een terrasje en beiden gingen we naar huis, ieder een kant op. Vrijdag komt hij weer naar het Schoolpad.
Zonet belde hij even. ‘Gerhard weet nou ook wat ik voor werk doe’, was zijn boodschap. Het bleek dat Gerhard bij hem zou komen maar afbelde omdat hij het zat was na een dag in de tuin werken.
‘En weet hij ook hoe ik me voel na een dag in de plantsoenen’, vulde hij tevreden aan.

Dinsdag, 22. September 2020 - 11:56 Uur
... die andere apostel?

‘Hoe was het bij de cantorij? Wie waren er allemaal?’ Gisteravond zaten we nog even na te praten nadat Gerhard en Rick naar huis waren. Die middag waren Jans en Geesje en Anja nog even wezen feliciteren.
Wim was voor het eerst weer zingen, zij het in heel kleine groep in verband met.. je weet wel.
‘O, het ging eigenlijk best goed. Viel me mee. Fijn om weer te kunnen zingen', zei Wim. Vanwege het vernieuwde ventilatiesysteem in de Schepershof mag er weer voorzichtig gezongen worden. En met de bevestiging van onze nieuwe predikant Door-Elske Casemier volgende week zondag kan ook dit kleine groepje van de Cantorij weer meedoen als ondersteuning van het geheel.
‘Tja… wie waren er allemaal? Wim noemde er een paar op. Ja, en hoe heet die andere apostel ook al weer in onze kerk? We hebben een Markus, maar hoe heet die andere ook al weer.
'Apostel?'
Ik begin het hele rijtje discipelen in gedachten op te noemen en ga dan maar even hardop: ’Simon Petrus en Andreas, Jacobus en Johannes…, Filippus en…’.
’Ja, dat is em Simon’. Wim is er uit.
Vanmorgen werd er weer gezwommen. De grote kleedkamer is weer voor ons en Wim begint helemaal te wennen. Bij het bad gaat de stok aan de kant en springt hij d’r in.
Sia houdt ons goed in de gaten en dirigeert ons allemaal dezelfde kant op.
Zo blijven we op afstand van elkaar en dat geeft rust. Alle spieren komen aan de beurt en na de inspanning ook ontspanning en gaat Tilly met ons mee aan de koffie met het laatste stuk van de verjaardagstaart van Rick.

Maandag, 21. September 2020 - 11:20 Uur
21 september 1967- 21 september 2020

Je kunt wel ver van huis zijn, maar je verjaardag wordt gevierd, Rick! Gera zorgde er vorig jaar voor dat 21 september niet vergeten werd!

'Iedereen op het land maar Rick en ik maken even tijd voor een toost op zijn verjaardag, Cheers!', zo meldde Gera toen.

Dit jaar moet hij het met ons doen. Straks komt hij naar het Schoolpad. Hij moet wel, zo is zijn redenering, want papa kan de trappen niet op bij zijn huis. Het liefst slaat hij dit soort dagen over, veel te veel drukte. Hij is graag op zichzelf, maar hij heeft voor zichzelf al wel een cadeau gekocht, een of andere Bose box met ‘blue tooth’.Expert had rondgebeld of ze die ergens anders in voorraad hadden. Gelukt dus.
Rick heeft nog steeds vakantie. Hij heeft zijn fiets al laten nakijken. Zo is hij straks klaar voor het seizoen.
Och… nu offert hij zich op en komt deze kant op: beetje klussen, hapje mee eten en hij rekent vast wel op een stukje taart. Rick wat zijn we blij met jou zoals je bent!

Oudere bijdrage

Aanmelden