Weblog1

Zaterdag, 24. Juni 2017 - 19:09 Uur
Aan de choco....

En wat is er beter voor een mens dan een glas warme chocolademelk met dit ruige weer.

Zaterdag, 24. Juni 2017 - 19:07 Uur
De surfer

Mooi gezicht vanaf de strandtent.

Zaterdag, 24. Juni 2017 - 19:06 Uur
Egmond aan Zee

Het werd Egmond aan Zee vanmiddag. De zee was vrij ruig en we bewonderden de kite surfer die heen en weer over de golven reed. Zijn hondje volgde hem langs de rand van het water, heen en weer, heen en weer. Ik dacht even aan Anja die hier een tijd geleden opgroeide en juist vaak dit strand bezocht.
Ineens zagen we een omgeslagen catamaran en een reddingbootje voer heen en weer er achter. Geen idee of er iemand gevonden zou worden.

Zaterdag, 24. Juni 2017 - 10:25 Uur
Rust...

'Wat zullen we vanmiddag gaan doen.' We zitten met z'n vieren bij ons onder de luifel. Het weer is niet geweldig, maar droog. De zeewind is hier voelbaar. Riet en ik zijn weer bijgekomen van onze intensieve dag in Bergen. Het was net als vroeger in Nieuw Zeeland. Wij waren met z'n tweeen de enigen uit het oosten van het land. Ze vonden dat we er heel wat voor over hadden om zo ver te reizen voor een dagje Bergen. Dat we er een vakantie van maakten vonden ze een goed idee. Nou ja... vakantie, Riet als ik zijn aan een dagje rust toe.
Maar we willen vanmiddag wel naar de zee, vinden we beiden. De mannen hadden gisteren al een kort bezoekje gebracht, maar met z'n vieren gaat het vanmiddag gebeuren.
Wim heeft net Johan gebeld om te vragen naar een paar campingplekken voor morgen. Dan verruilen we de zee voor de vertrouwde Achterhoek.Daar is het ook nog een paar graden warmer.
Thuis gaat het gesmeerd. Storm en Queeny kennen Jan en Ria allang en Storm begint meteen met z'n knuffels te sjouwen als Ria in de buurt is. Queeny ligt het liefst bij de wei naar de schapen te kijken of.... naar de kippen, ook goed.

Vrijdag, 23. Juni 2017 - 18:30 Uur
Met de juiste toon...

Met de juiste toon is je leven vol muziek. Het staat gewoon op een tegel midden in Bergen. Een waar woord. Vandaag was het zover, de dag in Bergen voor Riet en mij begon met een kopje koffie op een terras daar bij Loetje met 10 andere dames. Allemaal vol verwachting wat de club 60+Endus ons zou brengen. Bergense Yvonne wachtte ons op en na de kennismaking gingen we op ontdekkingstocht in dit mooie dorp. We kregen veel over de geschiedenis van Bergen te horen. De ruinekerk, de Heer van Bergen, de dichter en schrijver Roland Holst, Lucebert en de vele kunstenaars doe het dorp telt.
De lunch bij Loetje was prima en daarna gingen we in de tuin van Museum Kranenburgh aan de kunst van het schilderen. Het was tegelijkertijd in- en ontspannend. De foto aan het eind met alle tien met het resultaat zullen we nog wel krijgen.
De mannen hadden zich intussen vermaakt op de Alkmaarse kaasmarkt. Dat was duidelijk te zien aan de kaas die ze meebrachten en de foto's die gemaakt waren.
Toen ik belde waar we weer gehaald konden worden bleken ze ook hun powernap al achter de rug te hebben.
En die hebben Riet en ik vanavond maar ingehaald want ook leuke bezigheden kosten energie.

Oudere bijdrage

Aanmelden