Weblog1

Maandag, 10. December 2018 - 20:07 Uur
Sinus en flutters

‘Er is geen sinus hier, alleen flutters’. Het is de taal van de cardioloog waar Wim zich moest melden voor zijn heupoperatie a.s vrijdag. Zijn hele doopceel wat betreft pacemaker en hartwerking was vanuit Emmen opgestuurd naar het Isala in Meppel. De ECG die vanmiddag van te voren was gemaakt liet haar deze afwijkende werking zien. 'Eerst toch maar even een extra pacemaker controle', vond ze. ‘Ja wij zijn wel verantwoordelijk bij zo’n operatie’, was haar uitleg. Die pacemaker is al van 2008 en gaat in elk geval nog even mee maar zal in de loop van ’t volgend jaar vervangen moeten worden.
Nee, het staat de operatie niet in de weg maar er moeten na die tijd wat aanpassingen komen, in elk geval andere bloedverdunners en daar kan hij meteen aan beginnen na de operatie. Ze begon even een rekeningetje te maken over Wims risico op een herseninfarct op zijn leeftijd, slechts 3% kans. Daar kan hij mee leven. De orthopeed werd meteen gebeld voor die aanpassing van medicijnen.
En nu dan weer die flutters. Maar ja… ik wist het altijd al dat die Wim een bijzonder mens is.

Zondag, 9. December 2018 - 18:36 Uur
Klein Duimpje?

'Vandaag ben ik Klein Duimpje', meldt Rick wanneer hij bij ons aan de eerste kop koffie zit. Hij kan af en toe zo beeldend uit de hoek komen.
'Klein Duimpje?' Wat heeft hij nu weer? Hij gaat staan en laat de achterzak van zijn spijkerbroek zien. De naad van de zak is een heel eind los gegaan. Hij zag zich al lopend kruimels verliezen zoals Klein Duimpje dat overkwam. Hij moet er zelf om lachen.
Opnieuw zitten we even later met beide jongens bij te praten. Gerhard komt verslag uitbrengen van de wedstrijd FC Emmen- Feyenoord. Hij gaat nog steeds op de seizoenkaart van Wim en dat bevalt hem prima. Het stadion was uitverkocht en de sfeer was goed. Fc Emmen speelde goed, maar ja... dat Feyenoord. Het werd 1-4, maar ze hoefden zich echt niet te schamen.
Gisteravond werd de verjaardag van Gerhard al even gevierd en zaten deze twee ook gezellig samen te kletsen. Rick was tussen de buien door aan komen fietsen. Hij houdt de buienradar nauwlettend in de gaten. Zo heeft hij nooit een nat pak.
De advent ster hangt al en zonet hebben Rick en ik ons verlichte hert weer op de vlonder gezet. Wanneer hij deze week opnieuw naar het Schoolpad komt gaan we een kerstboom halen want de donkere decembermaand kan toch wel wat verlichting gebruiken.

Zaterdag, 8. December 2018 - 11:42 Uur
Ik mis je.

Wanneer wordt Ik mis je van de EO uitgezonden? Er zijn in oktober opnames geweest met Hella van der Wijst in het Oeverse bos bij de plek waar we als gezin samen de as van Mark hebben uitgestrooid.

Het wordt me vaak gevraagd. Ik kon alleen maar melden dat het waarschijnlijk half december zou worden. Zo was het doorgegeven.

Nu kreeg ik bericht dat het op zondag 16 december zal worden uitgezonden om 8 uur 55, NPO 2. Waarschijnlijk is het de dag dat ik Wim weer op kan halen uit het Isala in Meppel.


Vrijdag, 7. December 2018 - 22:41 Uur
Waar blijft de tijd

Bij Henk op de brommer.

Het is bijna niet te geloven dat onze oudste al bijna 53 is. Gerhard werd op 10 december 1965 in Hattem geboren. 10 december was ook de verjaardag van oom Sjoerd, de oom die vooral in onze vroege jeugd toen we nog op de Haar woonden veel met ons optrok. Mooie herinneringen. En dat bleef ook toen we naar Linde verhuisden. Steeds als Gerhard jarig is denk ik met liefde aan hem terug.
Gerhard heeft niet lang in Hattem gewoond want 10 maanden later verhuisden we naar Aalten waar Wim na zijn jaren als scheepswerktuigkundige nu als servicemonteur ging werken bij Staalkat, een fabriek die eiersorteer- en inpakmachines maakte.
Later zou Gerhard toch nog twee jaar weer in Hattem wonen maar nu onder de vleugels van oma van der Kolk. Het was de tijd dat hij de MSVS bezocht in Zwolle. Dat Hattem beviel hem wel goed, ook omdat er een groot deel van de familie woonde. En die houden van humor en gezelligheid. Het eerste jaar MSVS bezocht hij trouwens in Zutphen want we waren net verhuisd en hij kon dat jaar bij Henk en Anneke in Lochem logeren. Ook die hielden van gezelligheid en Gerhard profiteerde ervan mee. Hij werd er goed verwend.
Nee… heimwee kende Gerhard niet. Hij ging later bij de Marine ook weken op pad. Je hoorde hem er niet over. Misschien scheelde het dat hij al heel jong vanuit Hengelo met de trein naar Lochem ging. Hij kon nog niet eens echt lezen. Dan schreef ik de woorden Delden, Goor en Lochem voor hem op en gaf die mee. Bij Lochem stond opa dan op hem te wachten. Je zou het nu niet meer zo zeggen maar Gerhard was een druk baasje die echt in winkels niet bij je bleef. De keren zijn niet te tellen dat ik in winkels zoals Hema en C en A zoekend rondkeek tot ik een rek kleding zag bewegen waar Gerhard mee aan het stoeien was. Er floepte telkens één jurk of pakje vanaf dat rek naar buiten. Zo ging hij de hele rij af. Hij verveelde zich gewoon. Dat winkelen met Gerhard is nooit wat geworden. Mee naar de markt wilde hij alleen als er een ijsje beloofd was. Je snapt dat hij de ijscoman als eerste zag en daarna wel weer naar huis kon.
En nu wordt hij maandag 53. Waar blijft de tijd…

Donderdag, 6. December 2018 - 13:56 Uur
Sint anno 2018

Ineens is alles wat met de sint te maken had opgeruimd en de kerstbomen, kerstmannen op slee, ze zijn er al weer. Hier en daar mag je nog in een schaal pepernoten grabbelen en dat is het dan.
De Sint anno 2018 is terug naar Spanje. Vanwege alle leuke familieherinneringen over het sinterklaasfeest kon ik maar moeilijk wennen aan het feit dat de jongens er geen zin meer in hadden. Robin en Eva waren intussen 14 of 15 en ze gingen over op Kerst. Daar was geen praten tegen.
Buurvrouw Anja hoorde mijn relaas eens aan en zei zo tussen neus en lippen: ’Jullie mogen hier wel chocolademelk met slagroom komen drinken?’ Zij hebben ook drie jongens die nu aan het opgroeien zijn en die we regelmatig zien voor een praatje, een spelletje of wat hulp voor in de tuin of oppas voor de honden.
En zo zaten we gisteravond bij Alle en Anja achter de chocomel. Natuurlijk kwamen er kleine cadeautjes bij met een klein gedichtje. Erg gezellig allemaal.
‘Zullen we volgend jaar eens lootjes gaan trekken’, stelde Anja voor. Ik vind het een goed idee.

Oudere bijdrage

Aanmelden