Weblog1

Maandag, 24. September 2018 - 10:51 Uur
Thuis

Het was nodig om een dag helemaal tot rust te komen. Vakantie houden is leuk maar kost ook energie. Met het weer van gisteren kostte het ook geen enkele moeite om binnen te blijven.
Gerhard had Wims plaats bovenaan op de Oosttribune van FC Emmen ingenomen en kwam na die tijd verslag uit brengen mèt het badlaken dat beloofd was bij het aanmelden voor een nieuwe seizoenkaart.
En zo konden we weer languit kijken naar een volgende aflevering van Boer zoekt vrouw.
Ik had intussen de nieuwe kuikens al gespot. Moederkloek zorgt er goed voor. En afgelopen nacht zaten ze voor het eerst weer in het hok. Het weer zal er toe bijgedragen hebben dat dit een betere plek is bij dit weer dan ergens onder de struiken. Het begint nu wel een volle boel te worden. De drie oudere hennetjes lopen er ook rond al houdt vader Hendrik ze wel op afstand bij de voerbak.
Bij kippen heerst er een bijzondere hiërarchie. Hendrik zorgt eerst voor zijn twee favoriete hennetjes, daarna mag de rest en helemaal laatst kunnen de teeners een graantje meepikken.
Al zit ons uitzicht op de Rijn nog vers in ons geheugen, dit tafereel doet ook goed.

Zondag, 23. September 2018 - 12:30 Uur
Gewoon een flinke klap...

Nog even een foto van onze Pommes mit Bratwurst aan de Rijn.

‘Ik heb d’r gewoon een flinke klap tegen an egeven’. Wim komt met zijn warme fleecevest binnen dat nog in de kast in de caravan lag. Ik kon de deur van die kast niet open krijgen en moest onze Wim, met stok, zelf de caravan in. Dus alweer een klap, daar schijnt hij intussen toch een patent op te hebben. Wanneer we verkassen met de caravan moet er ook altijd tegen een van de lampjes aan de achterkant een tik worden gegeven. Dan pas doet ie het.
Jaren geleden maakt hij al indruk op onze buurvrouw Jenny door met een flinke tik onze 2e handse tv weer aan de praat te krijgen. ‘Och’, vertelde ze een tijdje geleden, ’ik weet het nog goed, ik zie et nog zo gebeuren. Een flinke tik en toen deed e het weer. En toen jullie een nieje tv hadden deed e het nog’.
Wim houdt niet van lange gebruiksaanwijzingen, hij heeft zijn eigen technisch inzicht daarvoor en soms hoort daar gewoon een tik bij. Rick is wel iemand die het echt gaat uitpluizen. Toen we de DVD niet goed aan de praat kregen zocht hij op internet naar deze tv met DVD en had het zaakje zo ineens goed ingesteld. We hebben veel aan hem gehad met pootjes indraaien, water halen en het chemisch toilet legen.
Mijn arm vertoont nog kuren en Wim… nou ja… hij moet nog even geduld hebben, zei de assistente van de orthopeed, maar zoals het er nu uitziet heeft die hele spuit niks voor hem gedaan.

Je snapt misschien dat we intussen weer aan het Schoolpad zijn beland. Gisteren na de koffie zagen we de buienradar en leek het ons een uitgelezen kans om dit weer op een camping te ontlopen.

Zaterdag, 22. September 2018 - 10:26 Uur
Even samen ontbijten

Rick zijn tentje heeft de regen gisteravond goed doorstaan. Nu zitten we gezellig samen aan brood en koffie. De tv staat weer op Wims favoriete programma: dokter Pol. Terwijl we ons brood naar binnen schuiven komen de vreselijkste beelden voorbij. Ik protesteer wanneer er achtereenvolgens een er uit liggende baarmoeder teruggeduwd wordt en meteen erna een castratie van een ezel. En Rick? Die komt niet weer bij van onze discussies. De caravan schudt er van. Ach, ik kijk maar even een andere kant op. Even later komt er een programma voorbij over boeken. Wim weet niet hoe gauw hij door moet scrollen. ‘Daar kan ik niet naar kijken’, beslist hij.
Tja.... ik moet wat doorstaan met die mannen van mij.
Straks gaan we er weer op uit. Het Bevrijdingsmuseum staat op het programma.

Vrijdag, 21. September 2018 - 20:27 Uur
In de Mallejan

‘Net als in 2010’, zei Rick toen we naar binnen gingen bij grand café De Mallejan, een van de eetgelegenheden in de buurt van onze camping. ‘In 2010’? Daar moet ik even over nadenken. Dan weet ik het, hij vierde zijn verjaardag dat jaar in Canada en de hele Vanderlinden en van der Kolk family was er bij. Dat jaar waren we bij Henry en Tonny gelogeerd met Ben en Niesje. Rick zoals altijd bij Fred en Gera. Daarom sloten we onze vakantie en de verjaardag van Rick af meteen gezellig etentje.
Nu waren we even met z’n drieen, maar ook dat kan heel gezellig zijn. Ook nu werd er rekening gehouden met de jarige Job. Dat werd zeker gewaardeerd.

Vrijdag, 21. September 2018 - 20:14 Uur
Werkenrode

Daarna gingen we op zoek naar Werkenrode zelf. We hebben daar drie provincies voor doorkruist. De camping is net in Limburg, al rijdend kwamen we nog door een stukje Duitsland en Groesbeek ligt echt in Gelderland. Rick herkende alles nog. De hele weg vanaf Nijmegen was hem nog helemaal duidelijk. We hebben het hele terrein van Werkenrode over gereden, langs de Waag wat zijn internaatsgebouw was. ‘Als ik uit school kwam nam ik meteen de radio in beslag’, wist hij nog.
Toen moest er nog even ingeslagen worden. D.w.z. rick en ik schoten de supermarkt in. Wat doe je als je niet te veel in wilt slaan vanwege de weinige ruimte. Het ontlokte Rick de opmerking over mijn tempo: ‘De straaljagerpiloten die bennen jaloers’.
Wim wachtte, met stok, in de auto. ‘Jullie hebben hoop ik nog wel aan een pilsje gedacht’. Rick kon hem geruststellen.

Oudere bijdrage

Aanmelden