Hetty Site

Schilderijen

Joey

Ja, Iris is er blij mee, zei Jorinde en stuurde deze foto.

Kyra

De hond van Justin, Kyra. Karin gaat haar zoon hiermee verrassen.

Levi

Dit is Levi, het hondje van Karin

Schoolpad 50

Wim bekijkt deze nog eens goed, daarna naar de echte Storm. ‘Ik geloof dat dit de liefste is van alle honden die we tot nu toe gehad hebben’. Het werd tijd dat er weer een nieuw blok hout bij het hek kwam te liggen. De eerste was meen ik Tessa, daarna een schaap met haar lam voor zich. Tja schilderwerk op hout blijft niet voor eeuwig. Hout zelf ook niet. Maar dit blok is keihard en na de ooi met haar lam staat nu Storm in volle glorie bij ons hek te pronken. Mocht je je afvragen wat dat tekentje is rechtsonder? Zo zet ik vaak mijn handtekening onder schilderijen. De H van Hetty in het midden. De E van Eggink links en de K van van der Kolk rechts.

Zo kan het ook..

Na een vakantie met Rick in 2009 naar Normandiƫ en Sankt Goar maakte ik deze schilderijtjes voor hem. Normandiƫ was nieuw voor hem, maar de Rijn bij St Goar was ook bij hem een mooie jeugdherinnering. Mixed Media, gemengde technieken dus. Het linker werkje is ons plekje hoog boven St Goar, Maria Ruh. Hier kijken we op het Rijndal. De andere twee zijn impressies van het strand en de zee bij Normandiƫ, waar in juni 1944 de landing plaatsvond. Rick houdt ze nog steeds in ere zoals hij met alles doet waar hij mooie herinneringen aan heeft.

Schotland

In Schotland kun je mooie kaarten kopen, vaak met een schilderij als illustratie. Deze nodigde me gewoon uit om na te schilderen- november 2009

De Ram

Je ziet het…. ik ben nog steeds in de ban van de ram en met hem natuurlijk alle schapen en lammeren. Al heb ik een voorliefde voor Herdwicks maar ik zie in elk schaap iets moois. Deze ram vind ik gewoon stoer en net als een stel andere schilderde ik deze op een klein houten dienblaadje. Diny heeft hem aan de muur gehangen. Kan ook!

Tessa en Robbie

Een collage kan ook leuk zijn. Deze maakte ik n.a.v. een foto van Tessa en Robbie, de honden van Mary Ann

Husac

Husac, de hond van Suze en Dalton, in Canada.

Herdwick

Ik heb wat met Herdwicks. Misschien komt het omdat we ze vaak in het Lake District zagen, een sterk ras dat uitstekend paste in de ruwe natuur daar. En toen we ze in onze wei hadden bleken ze nieuwsgierig en attent.