Hetty Site

Hoe kom je er op?

Hoe kom je er nou toe om kinderboekjes in elkaar te knutselen.
Nou gewoon…het ging allemaal vanzelf. Eigenlijk wist ik niet dat ik dat kon. Mijn fantasie is niet zo groot, dacht ik altijd.
Vertellen dàt kon onze opoe…over de muisjes die onder in de sloot woonden….over kabouter Pum die met z’n vliegtuigje overal naar toe vloog. En iedere avond voor we naar bed gingen, Diny en ik, zeiden we :”Toe, opoe vertel nog es van de muuskes, i’j wet wel in dat hölleken in die sloot”. En dan vertelde opoe het verhaal van die gróóóte vrachtwagen die over die weg langs de sloot denderde en waar dan een groot pakket afviel dat door de muisjes de sloot in werd gesleept. En wat daar niet allemaal in zat. Het mooiste vonden wij de kermis met het draaimolentje, allemaal heel klein, zodat het in de sloot bij hun holletje opgebouwd kon worden. Ze kon ons dat niet vaak genoeg vertellen.
En kabouter Pum die dieren uit Afrika ging halen met zijn vliegtuigje! Wij kregen er nooit genoeg van.

Opoe en Opa Bijenhof temidden van kinderen en kleinkinderen op hun 35 jarige trouwdag.
Ja hoor, die met de duim in de mond ben ik. Ik heet ook Heintje net als opoe, maar dat kon ik niet zeggen en mijn “ettie” is toen Hetty geworden, alleen opoe bleef mij steevast Hentje noemen.
Op de voorgrond Trixie, een boerenfox. Ik was stapel op Trixie, die zat zelfs bij mij in de box.
Het was nog oorlog ( zomer 1944) en veel honden werden in die tijd Trixie genoemd.
Als ik deze foto bekijk kan ik er wel een boek over schrijven. Zoveel verhalen beginnen in me op te borrelen. Hebben jullie dat nou ook met familiefoto’s?
Op m’n 2e weblog ga ik daar iets mee doen. Die wilde ik de naam geven: Weet je nog wel…, maar dat past er niet tussen . Dus wordt het gewoon:
Weblog 1 (soort dagboekje)  en Weblog 2 Weet je nog wel?……( over herinneringen)
Ja, Gerrie (r naast me op de foto) en Gerke (bij tante Hermien op schoot 2e van l.), we hebben samen toch wel veel meegemaakt. We waren van hetzelfde schooljaar, èvenolders noemden ze dat. Degenen die me ( nog) niet kennen hebben misschien al wel door dat het Achterhoeks mijn moedertaal is.