Hetty Site

Ons Schoolpad…

Een week geleden sprak Wim met mensen die langskwamen met hun honden terwijl hij de krant uit de bus haalde en mopperde wat over de gemeente die ondanks beloften het stukje Schoolpad naar ons huis niet verbeterde. Vooral in de herfst en winter is het glibberig en lastig voor fiets en scootmobiel. De mensen raadden ons aan om de burgemeester eens een mail te sturen, het was hun buurman. Toen ze thuis kwamen mailden ze ons meteen het adres toe. Wim vond het echt een karweitje voor mij… Dit is het geworden en deed ter verduidelijking er meteen maar een paar foto’s bij:

Geachte burgemeester van Oosterhout,

In de tijd dat u onze burgervader bent hebt u laten zien dat u dicht bij de mensen wilt staan. Ik lees graag uw columns in de Emmer Courant en vind het leuk om te zien dat  u in het zwembad te vinden bent in de vroege morgen. Ik durf dan ook maar direct ons probleem voor te leggen want via via is ons dat bij de gemeente Emmen nog steeds niet gelukt terwijl dat vroeger geen problemen gaf.

Wij wonen nl. al 28 jaar aan het Schoolpad 50, net dat stukje dat evenwijdig aan de N862 loopt. In het verleden, 20 jaar teug,  is het ooit voorzien van wat halfverharding en konden we zonder problemen richting Bargerweg rijden, of fietsen. De Area en ander zwaar verkeer komt hier ook wekelijks over en intussen is de weg gaten gaan vertonen en is de zachte middenberm die we zelf netjes maaien te hoog geworden. Vooral in de winter en met regen wordt het een gladde smeerboel en kunnen we met fiets en scootmobiel niet meer veilig de weg af richting Bargerweg . Er is verschillende keren gevraagd om extra verharding en is ook beloofd dat er nieuwe halfverharding zou komen maar dat is er  nooit geweest, ondanks mails en telefoontjes. We zijn intussen op een leeftijd, 79 en 82,  en met verschillende mankementen gekomen dat we wel heel graag veilig zonder met fiets of scootmobiel om te kieperen van en naar huis te kunnen. Via de gewone weg lukt het ons nog steeds niet. Of ze kunnen dit stukje weg niet vinden? Daarom stuur ik maar een paar foto’s mee.

Toen Wim vanmorgen de krant uit de bus haalde sprak hij met uw buren Erich en Louise  die hier dagelijks hun rondje maken met de honden. Toen ze van onze problemen hoorden, hadden ze maar één advies. Stuur onze burgemeester zelf een mail. Bij deze!

Met vriendelijke groet,

Wim en Hetty van der Kolk

Schoolpad 50  7825TG

Of het geholpen heeft, vraag je je af? Zeker! Meteen een antwoord dat de mail naar de goede plek is doorgestuurd en dat er contact met ons opgenomen wordt