Hetty Site

A Whop Bam Boo….

Neef Wim kreeg alleen toestemming van zijn Marjan om van deze leuke camper slechts de achterkant te versieren naar eigen goeddunken. Terwijl op de vorige voornamelijk titels van popgroepen te lezen waren ging het op dit achterkantje meer om inhoud. Bij het wegrijden kon ik nog net de achterkant op de foto zetten.

Die keer was het handiger om deze grotere camper op het grindpad te parkeren. Wim stuurde hem heel gemakkelijk achteruit op de goede plek. Toen ze de kleinere ‘hippe camper’ nog hadden, stonden ze meestal achter bij de wei. De laatste keer was het wat nat en kwamen de wielen in een slip. Bij ons was dat niet onoverkomelijk want buurman Jans was er snel bij met de trekker om hem los te trekken. Maar op deze manier is dat niet meer nodig.
Die zondag zijn we samen met de auto op ontdekkingstocht geweest. We hebben de buurt bekeken in oud Schoonebeek waar de overgrootouders van Marjan ooit vandaan kwamen: fam. Lamijer. Daarna zochten we het pas ontdekte nieuwe cafeetje op bij het toen net nieuw aangelegde KWAK (Kon. Willem Alexander Kanaal) De sluizen waren volop in dienst. Het is een mooie nieuwe vaarverbinding zodat je vanaf Erica door kunt varen naar ter Apel en zo verder. Ook de omgeving van het kanaal is mooi opgeknapt met Drentse keien, prachtig fietspaden en een kudde Groninger Blaarkoppen.

Jammer het cafeetje is tegenwoordig niet meer in bedrijf. Het was juist zo’n mooi plekje om even uit te rusten. Maar een tochtje die kant op is het zeker waard. Op steenworp afstand van het Veenpark.