Hetty Site

Het Toerswelnêst

Klaar! Ook het toerswelnêst is klaar: het nest van de gierzwaluw. Dat was een hele leuke opdracht. Annemiek had ook hele mooie afbeeldingen gestuurd. Dan kan er eigenlijk ook niets meer mis gaan.
De laatste laklaag is aan het drogen, de derde. Zo’n plank komt wel in weer en wind te hangen!
Je gaat je gelijk ook meer in zo’n gierzwaluw, die geen zwaluw is, verdiepen. Een stevig kort lijf en in verhouding heel lange vleugels en een lichte bef onder aan z’n kop. Ze zijn bijna altijd in de lucht, behalve wanneer ze nestelen.
Ik zal ze nu beslist kunnen herkennen in de lucht!
Wim is vanavond weer naar Valerius, een Emmens Mannenkoor. Ze hebben een jonge dirigent, een rasechte entertainer, die de wind er goed onder heeft bij dit grote koor: Daniel Rouwkema. Hij heeft zijn ervaring opgedaan in Engeland en Ierland. Ze mogen hun handjes dichtknijpen met deze leuke jonge vent.
Het is wel heel wat anders dan het Shantykoor waar Wim op maandagavond mee oefent. Wim slaat ook daar geen avond over. Ze zingen vaak op markten, braderieën, winkelcentra, bij de Drentse Wielerronde enz. Maar het meeste voldoening geeft het wanneer ze in een bejaardencentrum gaan zingen. Daar wordt meegezongen en zijn de mensen echt blij met ze. Er zijn al twee cd’s uitgebracht van deze Eemslander Shanty’s en ik moet zeggen dat het erg mooi klinkt. Ook altijd mooi wanneer Wim een solo mag zingen. Dat heeft toch weer wat extra’s, dat snap je!! En dan te bedenken dat deze jongen vroeger nooit bij een koor wilde omdat hij niet wilde oefenen. Hij haalt de schade nu dubbel in!
Van Shanty muziek word ik altijd zo vrolijk. In de auto zetten we vaak een cd aan en zingen we allebei uit volle borst mee. En Keltische muziek….daar zijn we allebei gek op: De Dubliners, maar ook Enya!
Mooi, mooi……., nee… prachtig!