Hetty Site

Gebeurd is gebeurd…

De jongens van der Kolk zijn handige jongens. Ze hebben allemaal hun favoriete bezigheden…. dat wel. Ben is meer de electro-man maar als hij een kamer moet stuken doet hij dat ook. Piet heeft in de tijd dat ze in Harderwijk in de boerderij woonden, geleerd om met weinig middelen veel te repareren. En in Frankrijk hebben ze hun volgende boerderij op een originele manier opgeknapt.
Henry is op een andere manier weer handig. Hij heeft een vrouw getrouwd die handig is met klussen in huis. Volgens moeder van der Kolk is hij de handigste van de vier want hij lààt alles doen.
Wim is ook handig in en om het huis. Hij houdt wel niet van timmeren, maar als het moet krijgt hij veel voor elkaar. Hij vindt het leuk om te koken en na zijn deelname aan de kookgroep voor mannen met de Drentse tv kok Roel Kuper heeft hij voor een groot deel hier aan het Schoolpad de kokerij overgenomen.
Mama had vroeger niet zo’n hoge pet op van mijn huishoudelijke kwaliteiten en prees Wim bij onze familie vanwege zijn hendigheid in de huusholding.
Vandaag zou het gebeuren. Ben en Niesje zijn er speciaal voor gekomen. Ben en Wim kunnen goed samenwerken en zijn al vroeg uit de veren want de nieuwe Bosch HLN 122120, het keramisch fornuis waar we hard aan toe zijn, zal geplaatst worden. Terwijl ik nog onder de douche sta klinkt er echter een ijselijke gil van buiten onder de kapschuur. Wim is het fornuis aan het halen en wilde het met de steekwagen naar binnen brengen. Wat en hoe het is gebeurd is nog niet helemaal duidelijk, maar de glasplaat van de ovendeur is in honderdduzend stukjes gebarsten.
Ach….. wat heeft hij een hekel, maar gebeurd is gebeurd. Na de schrik en een kop koffie is het verder onberispelijke fornuis op de plaats gezet en aangesloten. De ex-wasemkap van de Boomgaard hangt er nu boven en maakt heel wat minder lawaai dan ons oudje.
Dan nu de vraag: Is zo’n glasplaat of de hele ovendeur te vervangen? Die ovendeur is wel uitneembaar volgens de gebruiksaanwijzing. Wie het weet mag het zeggen?