Hetty Site

Jeruzalem

De grote Menora tegenover het gebouw van de Knesseth.

Vrijdag- Vandaag is het de dag om Jeruzalem verder te ontdekken. Dankzij alle verhalen en geweldige uitleg van onze gids wordt er veel duidelijk omtrent deze stad waar vele culturen samen moeten leven. De Arabieren, de Joden, de Armeniers en de Christenen wonen in verschillende wijken, hebben hun eigen winkels, maar toch loopt het van de ene wijk naar de andere gewoon in elkaar over.
De Knesseth, waar het democratisch gekozen Parlement zetelt is als eerste aan de beurt. Het gaat er soms heftig aan toe. Zo ook iemand die op zijn gemak een glas water inschonk, ermee naar degene liep die hij op zijn nummer wilde zetten en plensde dat midden in diens gezicht. Maar er is democratie wat in de landen erom heen niet gezegd kan worden.

The huge menora in front of the Knesseth, the gouvernment of Israël. While the countries around Israël don’t have democratic gouvernements… Israël has it.

[i]Today we’ll discover Jerusalem, the city with so many cultures. The Jews, the Moslims, The Christians and the Armenians are living in seperates parts in Jerusalem. All have their own shops[/i]