Hetty Site

Het Flanders Fields Museum

Vandaag gaan we ons dus verder verdiepen in wat de eerste WO met Ieper, of op z’n Frans Ypres, en omgeving gedaan heeft. We bezoeken daarom het In Flanders Fields Museum hier aan de Grote Markt. Misschien is het wel de meest vreselijke oorlog geweest die er ooit geweest is. Honderdduizenden zijn gesneuveld. We hebben vreselijke dingen gezien en verhalen gehoord. Dan gaat iets voor je leven. Nederland is er net buiten gebleven. Vanmiddag pakten we de auto en bezochten verschillende begraafplaatsen. We zijn er stil van en besluiten de middag in één van de cafeetjes hier op de markt van Ieper. Het avondeten gebruiken we in ‘t Zweerd, het eenvoudige hotel, maar wel van alle gemakken voorzien. Het eten is heerlijk! Wim zorgt ervoor dat we keurig op tijd klaar zijn voor de wedstrijd Ajax- Celtics te zien. Het gaat hem niet naar de zin. ‘Al die ballen alweer hoog… al drie kansen verspöld… ze hebt ok wel pech… alweer terug op de keeper… enz.’.
Ik lees intussen een boek van Hugo Hoes over zijn jeugd in Silvolde. Hij heeft nog gymles gehad van Guus Hiddink die toen al uitblonk in het verdedigen van zijn pion en de pionnen van anderen gegarandeerd omschopte.
Morgen een dagje hier wat verderop om een vriendin te ontmoeten en samen naar de zee te gaan. Zo slaan we met dit uitje twee vliegen in één klap!