Hetty Site

Samen bewegen…

Het Aquarena zwembad in Emmen timmert aan de weg. Alle medezwemmers van aqua joggen, aqua fitness of aqua zumba mochten deze week een introducé meebrengen om eens kennis te maken met deze vormen van bewegen. En in hun café ‘Paal 15’ kregen ze een gratis kopje koffie na afloop. Dat was voor mij dé gelegenheid om Wim over de streep te trekken om het eens te proberen. Hij had het idee dat het alleen voor vrouwen is, maar ons groepje is ook voorzien van één man: Co. En Co die samen met Jenny meedoet met aqua joggen is lang de enige man in onze groep geweest. Dus… Wim ging mee. Ik moest hem wel wat voorbereiden, want kleedhokjes, waar laat je je spullen, douchen na de tijd… is dat gemengd? ‘Natuurlijk Wim. Wi’j hold ’t zwempak der bie an’. ‘En nao die tied ok nog oefeningen in ’t warme bad? Is dat der ok dan?’
Je merkt dat Wim lange tijd geen zwembad van binnen heeft gezien. Deze man die grote indruk om me maakte toen we elkaar net kenden en hij meeging naar het natuurbad in Hattem. Hij dook als een snoek in het water en kwam snuivend als een walrus boven en voor ik in het midden van het bad was bleek hij al aan de overkant te zijn. De herinneringen die ik aan dat natuurbad verder nog heb zijn de kikkervisjes die bij wijze van spreken zo bij je badpak in zouden kunnen zwemmen. En een tweede is nog wat minder. Toen ik de zomer nadat Gerhard geboren was weer ging zwemmen verloor ik er mijn trouwring. Nooit weer terug gevonden. Ik moet het nu doen met een tweede versie… ook mooi!
Wim deed alles mee en leek het ook nog leuk te vinden en na afloop bij de koffie kreeg hij een warm onthaal bij ons koffiegroepje. Ik denk haast te weten dat hij in de toekomst vaker mee gaat, al is het om de week, want de Voedselbank eens in de 14 dagen maakt ook gebruik van zijn diensten. En dat moet ook doorgaan.