Hetty Site

Een avond met chiropractor Nimo….

Gisteravond was bijzonder en niet alleen omdat de Prot. Vrouwengroep Drenthe bij ons als Passage te gast was. Onze eigen chiropractor Nimo kwam een lezing verzorgen in het Dorpshuis in Zuidbarge. Hij had van te voren al gevraagd hoeveel personen er ongeveer zouden zijn. Ik schatte 35… en misschien wel 40. We waren met dik in de vijftig, volle bak dus.
Onze voorzitster Aly had al gegoogled op chiropractie maar kwam er al gauw achter dat het een breed begrip was. Dus meneer Nimo zoals hij genoemd wordt had wat uit te leggen. Zijn hele naam luidt Nimo Sheikhzadeh, voor ons als Nederlanders wat lastig, vandaar!
Zijn beroep wordt in de volksmond ook wel eens als bottenkraker neergezet en dat klinkt wat negatief. De opleiding tot chiropractor is niet in Nederland te volgen. Na de artsenstudie komt er een vervolg van nog eens 4 jaar. Vandaar dat er een Zuid Afrikaanse , twee Amerikaanse en twee Nederlandse chiropractors in de praktijk werkzaam zijn.
Nimo legde uit dat chiropractie eigenlijk het herstellen van het functioneren van het zenuwstelsel is, het wegnemen van blokkades en het geven van adviezen. Hij ging de meute rond met een stukje wervelkolom met zenuwuiteinden en liet zien wat er gebeurt als er een blokkade zit. Heel wat klachten komen hieruit voort van hoofdpijn, slijtage tot aan een prikkelbare darm.
De oorzaken van die blokkades kunnen heel verschillend zijn:
Een fysiek trauma
Een verkeerde houding
Ongelukken, vallen
Slecht/ verkeerd eten
Slecht/ verkeerd ademen
Stress
En zelfs je eigen geboorte kan een trauma veroorzaakt hebben die zich pas later in je leven zich openbaart.
Een chiropractor gebruikt bij een behandeling behalve een activator, een arthrostim, behandelbank, acupunctuur en de behandeling met de handen.
De taak is het wegnemen van de blokkades om het herstellend vermogen van het lichaam zijn werk te kunnen laten doen. Nimo gaf verschillende voorbeelden uit zijn praktijk van oorsuizen tot verklevingen van littekens.
Na de pauze ging hij in op onze voeding. Bijna iedereen dacht gezond te eten, maar 1,5 tot 2 liter water drinken per dag naast de koffie, thee en sapjes?? Geen light producten, geen margarine, becel, maar roomboter en olijfolie? Geen zoetstof, maar rietsuiker, stevia of honing? De vragen waren niet van de lucht. Toen ook het gebruik van cholesterolverlagers ter sprake kwam eveneens.
Nimo legde daarna de werkwijze van een behandeling in de praktijk uit. Na een gratis screening wordt je gekoppeld aan die chiropractor die gespecialiseerd in in jouw probleem. Er volgt een grondig onderzoek, verslag en uitleg, evaluaties en eventueel een second opinion.
En tot slot de beoogde resultaten:
Minder medicijnen,
Minder operaties,
Minder dagen ziek,
Minder ziekenhuisbezoeken
Er kwam veel respons vanuit de dames en er bleek duidelijk interesse te zijn voor een lezing in de praktijk voor Chiropractie op Brinkenhalte 20. Tel. 351602
Met dank aan ‘meneer Nimo’ die besloot met: ‘Willen jullie nog een aardig plaatje zien?’ en kwam de foto van zijn prachtig dochtertje van 6 maanden op de beamer. Oohhh!
Het was een welbestede avond waarbij naast alle informatie ook aandacht was voor elkaar en uitwisseling van gedachten. Maartje besloot de avond met een prachtig gedicht van Hans Bouma.