Hetty Site

Linde 150 jaar

De snoepzakjesfabriek draait op volle toeren! Ze hebben er ruim 250 klaar! Dus ….. kom 24 september ’s middags naar Linde!

Het Lindese feest heeft nog altijd een warm plekje bij mij. Het was een soort gemoedelijk Oranjefeest voor de buurt. Het begint met vendelzwaaien dat vroeger gegarandeerd door een van de jongens van Lichtenberg vakkundig gedaan werd met de speciale vlag op de tonen van de Koekoekswals. De kinderen deden spelletjes en kregen allemaal een flinke zak snoep. De mannen probeerden de vogel er af te schieten en werden schutterskoning. Tegenwoordig doen meen ik ook vrouwen er aan mee. Nichtje Erna heeft het in Delden eens tot koningin gebracht en voor kinderen is er al een aangepaste versie. Verder kon je met de dresseerkar met paarden ringsteken. Mama steeg al eens in onze achting door eens de eerste prijs met doeltrappen te winnen.
Dit jaar wordt het 150 jarig bestaan van het Lindese feest groots gevierd. Bij het Praothuus en de Lindese molen komt een grote feesttent en de Achterhoekse band Boh Foi Toch komt optreden. Verder is er cabaret, toneel en nog veel meer.
We wonen dan wel een eind weg maar dit keer zijn we zondagmiddag van de partij net als de rest van de familie Eggink. Er is een speciale kindercommissie en ik heb begrepen dat die behalve het organiseren van spelletjes en misschien wel weer poppenkast zelf een avond snoep hebben zitten inpakken. Vader Hein zat ooit in de Kindercommissie, later Johan en wie weet is het straks de beurt aan Jos. Zo gaat dat…