Hetty Site

Kampeerders

‘Wie gaat er mee boodschappen doen?’ Minstens 3 van de 4 staan al klaar om met papa mee te gaan. Gerard doet de boodschappen, hij kent hier allang de weg. Wim wilde hem nog het een en ander uitleggen over waar de winkels te vinden zijn in Emmen. Niet nodig, Gerard weet ze allemaal te vinden. Ze hebben al vaker in Drenthe hun vakantie gevierd, ook al bij ons op het erf. ‘Kleren shoppen doen ze met mij’, zegt Jetske, ‘maar de rest doet Gerard met veel plezier. De kinderen gaan graag met hem mee’.
Vanmorgen brachten ze Isa’s vriendinnetje Lisa naar de trein. Die was hier ook al een paar nachtjes voor de gezelligheid. Meteen ging Gerard met de meisjes de schoolspullen kopen voor het nieuwe schooljaar. Hij is een leuke vader en herinnert me aan Ben die ook altijd met de kinderen in de weer was terwijl Niesje de ‘verzorging’ op zich nam.
Vanmiddag zijn ze weer naar een favoriet meertje ergens achter Schoonlo. het Ellertshaar. Wij wisten niet eens dat die bestond. De honden mogen er los en in het water. Vindt Joep ook fijn. De rest van de week zijn ze aan de Rietplas te vinden. Grote Rietplas heeft wat schaduw en gisteravond ging het stel om even af te koelen naar de Kleine Rietplas, ons wel bekend. We woonden daar immers 10 jaar vlakbij.
Storm vindt alle aandacht geweldig. Hij wacht alweer tot ze terug zijn. Joep vindt het minder dat Storm ook aan z’n trekken komt bij de meisjes en speelt de stoere bink naar Storm toe, maar die maakt hem duidelijk dat hij beter op afstand kan blijven. Joepie is nergens bang voor. ‘Hij gaat te keer tegen de grootste honden’, vertelt Jetske. Over een paar dagen komt ook Paul Sietse met gezin kamperen. Fijn om de kinderen van Ben en Niesje weer eens om je heen te hebben.

Foto: midweekje St Goar Duitsland met Ben en Niesje