Hetty Site

Een veelbewogen jaar…

Het wordt een veelbewogen jaar..1983.
In maart wordt Wim bij zijn directe chef geroepen. Die zegt: “Om maar meteen met de deur in huis te vallen: je werkzaamheden gaan veranderen”. Een collega waar geen andere plek voor is, gaat de leuke dingen doen en Wim zal meer achter het bureau zitten. Dat zint hem hééélemaal niet. Wanneer hij ’s avonds met André naar de scheidsrechterscursus rijdt, zegt die:”Man wat kijk jij chagrijnig! Is er wat?””Nou als jij een baantje voor me weet”, zegt Wim. “Ik ben nu zo flauw van de gang van zaken!”
Om een lang verhaal kort te maken: bij Holvrieka in Emmen zoeken ze toevallig net iemand om de kwaliteitsdienst onder zijn hoede te nemen. De volgende dag gaan we naar Emmen , Wim op sollicitatiebezoek. Een week later heeft hij de baan. Wim maakt z’n ontslagbrief klaar en legt die bij zijn chef op tafel met de woorden:”Om maar met de deur in huis te vallen….” Zijn chef dhr Smeitink was 5 minuten lang met stomheid geslagen.
Gerhard moet dat jaar z’n mavo examen afleggen. Maar wat hierna…… Samen met de decaan worden alle banen die er zijn doorgelicht. Nog geen idee. Hij zou wel bij de politie willen, maar zijn ogen zijn niet goed genoeg. We gaan naar een MTS voor milieutechniek. Het enige wat hij daar interessant vindt is een apparaat dat grafieken schrijft. Dan besluit hij naar de MSvS te gaan in Zutphen. De School voor Scheepswerktuigkundigen is behoorlijk technisch. Of het een goede keuze is…….zal moeten blijken.
En hij heeft voor het eerst een vriendinnetje, Tinja. Tinja heeft veel voor hem over. Ze wurmt zich in een korte broek van Mark om maar mee te kunnen doen met voetballen, huilt tranen met tuiten dat ze meemoet op vakantie naar Friesland. Ze roeit daar zelfs het hele meer over om even Gerhard te kunnen bellen. En dan is hij ook nog niet thuis! Tja… een veelbewogen jaar! En die is nog niet half om!