Hetty Site

Fietsmaatje

Eén van de jongens uit Linde die samen met mij naar het Baudartius in Zutphen fietste was Wim Ruterkamp… ie-j wet wel.. van de timmerman, net veurbie-j de Lindese mölle.
Samen fietsten we de laatste twee jaar op de lagere school naar huis na de extra les die we twee keer per week na schooltijd van meester Berenpas kregen: Frans en extra rekenen.
En samen gingen we 5 jaar lang naar Zutphen. Bij de Lindese weg stond hij meestal al op me te wachten en soms ik op hem. Later voegden zich ook Dick Lettink, Wim Enzerink en Chris van Asselt bij ons.
In Vorden was het verzamelen bij de dikke boom, precies in het centrum en ging ieder met z’n eigen groep verder naar Zutphen.
Daar gingen bij ons de jongens twee aan twee voorop om de groep te "trekken", zoals dat heette. En vaak waren het Wim Ruiterkamp en Uiltje Woudstra die het meest "trokken".
En nu kom ik tussen de foto’s op de cd rom van Joop ook de foto’s tegen van de Groot Nuelendkant. "Tante Riek van Ruterkamp" was nl een zus van ome Hendrik Jan Groot Nuelend en hierdoor is Wim Ruiterkamp een volle neef van de jongelui Groot Nuelend. Alle buren in Linde werden oom en tante genoemd. Dat is dus niet alleen voorbehouden aan de Surinaamse cultuur.
Hier is een foto van de familie Ruiterkamp met de oudste drie kinderen, waarschijnlijk bij het oldershuus van de Groot Nuelends, zo te zien aan de hooibergen. Gerrie, Wim r. en Gerrit. Ze zouden later nog een tweeling krijgen als ik het goed heb.