Hetty Site

Bij de koffie

“Schrrrrr schrrrrr”, ging het, “en Jan stond stokstijf”, vertelde Diny na het aqua joggen. Met een stuk of 8 dronken we vaak nog een kopje koffie in het café als afsluiting. Ik vertelde die keer over onze memorytour en het bezoek aan ‘de Boskamp’ waar nog zoveel origineel is gebleven. We hebben het over de snelle veranderingen in zowel het wonen als de techniek sinds onze jeugd. De bedsteden waarin verscheidene van ons nog geslapen hebben zijn er niet meer.
Diny vertelde over de bedsteden vroeger thuis met een kast ertussen. Die waren omgebouwd  tot twee slaapkamertjes met dunne wandjes. En tussen beide deuren stond een vaas met droogbloemen en daar had Jan, nadat haar pa en ma hopelijk sliepen, op weg naar zijn geliefde Diny in de aangrenzende kamer tegen aan gestoten. Meteen hoorden ze ook de klik van het touwtje waarmee de lamp in de ouderslaapkamer aanging. Spannend was dat vroeger. Bij ons had opa Bijenhof de mooie taak om heel lang bij het verliefde stel te blijven zitten. Die kon mooi blijven liggen de volgende morgen. Slimme zet van onze moeder! En…: “Je moet maar goed oppassen”, was de kreet die we te horen kregen. Waarvoor…. en hoe…., werd er niet bij verteld. Ik vraag me af of ze dat ook tegen onze jongere broers zeiden toen die begonnen uit te gaan.
Er is ook op dat gebied veel veranderd. Samenwonen kwam vroeger niet eens bij je op. Nu is het de gewoonste zaak van de wereld geworden. We denken nog vaak aan onze medezwemster Diny. Ze overleed in het begin van de coronatijd. Haar enthousiasme blijft me bij net als de aandacht die Anja altijd voor je had. Ook zij overleed in deze tijd.
We zijn bij ons aqua jog groepje , Ook in het nieuwe Aquarena drinken we graag na afloop een kopje koffie samen. Veel van ons aqua jog groepje zijn al op gevorderde leeftijd en ook nu komen er verhalen over ‘vroeger’ naar boven. Na de gewone spieren krijgen onze lachspieren nu een beurt. Ook in dit nieuwe Aquarena is wel gelegenheid om koffie te drinken, maar de gezellige entourage van Paal 31 is er bij lange na niet. Wel is er uitzicht naar alles wat het bad te bieden heeft. De gezelligheid? We zullen het zelf moeten maken.