Hetty Site

Baking soda

Ik weet het… er heerst griep, verkoudheid en het RS virus. Bij Rick was het zo hevig dat hij bijna 2 weken bij ons heeft doorgebracht. Maar nu is hij er weer, maandag begint hij weer in de plantsoenen. Iedereen krijgt er mee te maken. Wij zijn zelf ook weer hersteld, al bleef de keelpijn bij mij lang doorzetten. Zelfs zo erg dat ik vorige week een afspraak bij de huisarts maakte. Misschien toch maar een kuurtje vragen. Ik moest wel even ons vaste rondje Kringloop het Goed afzeggen bij mijn vriendin en dat zegt wel wat. Toen ik over die dikke keel en keelpijn vertelde vroeg ze: ‘Heb je al wel met zuiveringszout gespoeld of baking soda?’ Ik had dat in het begin van de ellende eind november al wel geprobeerd met gewoon zout, maar dat was vies en deed weinig. Nu dan toch maar met baking soda. Ik spoelde diezelfde avond nog twee keer en de andere morgen weer. En…? Ik kon het bijna niet geloven maar het was net of mijn keel dunner aanvoelde en of ‘de brand’ er uit was.

Ja, ik had die afspraak staan en ging. Ik werd nauwkeurig nagekeken en de luchtwegen beluisterd. De eigen huisarts werd er bij geroepen voor overleg. Baking soda? Spoelen?  Tja, wordt in de keuken ook bij het bakken wel gebruikt èn bij schoonmaakklusjes. Mijn huisarts keek verbaasd, maar vond het prima dat ik dat even volhield. Mocht er toch een kuur nodig zijn, gewoon weer bellen. Ik kan jullie vertellen dat mijn keel weer normaal aanvoelt.