Hetty Site

Geert Hanken… en de lammeren

foto: Rick van der Kolk.

Als vrouwen van de Expo-groep stonden we er gisteren alleen voor. De gedichten en humoristische vertellingen van Henk Siebring hadden we afgelopen week al opgehangen in de Voorhof. Maar… de zondag erna wordt tijdens het koffiedrinken na de kerkdienst zo’n nieuwe expositie altijd even ingeleid en wordt er iets over verteld en de mensen uitgenodigd om er eens extra naar te kijken. We hadden met Henk afgesproken dat hij zelf ook iets zou vertellen over zijn werk.
Nu wilde het geval dat Co er niet was. Die was met de Berlijngroep naar Wernigenrode in de Harz . En… Co doet dat inleiden van een nieuwe expo altijd. “Doe jij dat dan maar… doe jij dat maar…”, zeiden de anderen tegen mij. Net of zij dat niet kunnen! “Nou ja..”, zei ik, “dat wil ik wel , als jullie maar in de buurt blijven”.
Gisteren na de kerkdienst zou het gebeuren.
Bertha komt meteen al op me af:”Weet Siebring wel hoe dat hier gaat…. Straks gaat hij een lezing houden… en als de mensen er dan doorheen gaan praten….Dat zou ik zo erg voor hem vinden”.
"Nee dat gebeurt niet…Siebring redt zich daar echt wel mee…. ik leg het wel even uit hoe het hier meestal gaat". Dus ik vang Henk Siebring op en leg hem uit hoe het meestal in z’n werk gaat. We lopen meteen maar door naar de kleine verhoging. Dan leid ik Henk oftewel Geert Hanken kort in, vertel dat wij hem nog kennen vanuit zijn werkzame leven als landbouwer èn stageboer van Rick toen die nog op de L.A.S. zat. Hierna vertelt Henk in het kort over zijn nieuwe hobby’s waaronder zijn volkstuin èn het schrijven en vertellen van wat hij om zich heen ziet. De mensen zijn doodstil hoewel Henk maar zachtjes praat. Nee Bertha… je had je geen zorgen hoeven maken. Deze man heeft de gave om zijn publiek te boeien.
De rest van de zondag staat in het teken van de lammeren die lekker naar buiten mogen. De twee kleintjes een paar uur en de rest de hele middag. Heel tevreden zitten Wim en ik samen bij de wei en kijken er naar…..