Hetty Site

Het Medler 3

De huidige bewoners houden erg van hun privacy. Een aantal jaren terug fietsten we een middagje met Johan en Joke rond. Via Hengelo, Varssel, en Ruurlo kwamen we ook langs het Medler. "Zöw es kieken waor pa opegruujd is", zei een van ons. Vader Hein is geboren en getogen op een boerderij onder het Medler. Zijn vader was daar tuinman en samen met opoe en ome Jan verzorgden ze ook de boerderij.
De baron had graag gezien dat pa paardeknecht was geworden, want dat kon hij goed… met paarden omgaan. Maar pa had genoeg van onder d’n heer van ’t Medler wonen en werken. Als jongetje was hij op het landgoed de freule tegengekomen op haar paard. Toen de volgende dag de baron vader Eggink aanhield vroeg hij:"Had Hein soms een vogeltje onder zijn pet gisteren?" Hein had n.l. zijn petje niet afgenomen toen de freule langs kwam. Nee vader Hein had het gehad met de grote heren, trouwde met Hanna Kornegoor en werd zelfstandig boer op de Boomgaard.
Wij waren nu eenmaal bij dit hek en hoe kom je dan aan de achterkant. We vroegen hier netjes aan de jongelui die daar wat rondhingen of we even langs het kasteel mochten naar de achterkant waar de boerderij nog zou staan. "Ik denk niet dat mijn oom dat wil", was het antwoord van één van deze hangjongeren.

[i]Behalve een mooie aanvulling van Joop bij de stukjes over de Kieftskamp, kwam er ook een aardige aanvulling van Tea:

Medler 3. Is Oom Hein geboren op de boerderij achter het Medler? Dat was dan voor Willem Ruiterkamp die zijn later naar de Betuwe gegaan.

Ik weet wel dat mijn vader in de Riet een wei had en dat die van Eggink was, Egginksweitje leuk hè.

Als kind mochten wij met de kerst op het kasteel komen om kerstfeest te vieren, in de kinderkamer boven de ingang vaak gespeeld.

Wij hebben er de trouwfoto’s laten maken bij de hondenhokken en voor de poort was een erehaag van de rijvereniging met 20 paarden en nog 2 voor de koets.

Jammer dat je er niet overal meer mag wandelen of fietsen want er zijn mooie plekjes. Zo is er ook nog een Heindiek, ik dacht dat het van Hein Huitink afkwam maar misschien ook wel van oom Hein, wij vragen het eens na.

Groet van Tea[/i]