Hetty Site

Het Ullswater

Vandaag hadden we een tochtje gepland langs het Ullswater en via de Kirkstone pas en de steile struggly road naar Ambleside en vandaar weer naar het noorden via Grasmere naar Keswick. En dat ging gebeuren, maar een regen dat we gehad hebben en een wind. ‘Kiek dat water es’, zei Wim toen we bij het Ullswater kwamen, ‘de schuumkopp’n zit d’r op’. Maar het heeft ook iets bijzonders om met zulk weer in deze omgeving te rijden. We maakten een lunchstop in Pooley Bridge helemaal boven aan het Ullswater. Tom Woodgate zei 25 jaar geleden al dat ze daar zulke lekkere Shepherds pie hadden. Die bestelde ik en Wim ging voor de Haggis en de black pudding, een soort bloedworst. Zo konden we samen van alles proeven. Wij vonden het erg lekker. Toen Wim aan de ober vroeg wat er allemaal in de Haggis zat zei die:”I’ll tell you when you come back”.

[i]For today we planned the trip along the Ullswater and via Glenridding and the Kirkstone Pass, the struggly road to Ambleside and further to Grassmere. And that was what we did even it was all rain and wind. ‘Look at that water.. all whitecaps on it. But it’s special too to made a trip in these aerea even with such a weather. We’ve made a lunch stop in pooleybridge from this Tom Woodgate said that they serve such a delicious Shepherd’s Pie. And that was what I ordered. Wim choose the Haggis and black pudding for the first time in his life. So we both could have a taste of all of this. And we liked it. When Wim asked the waiter about the ingredients, he smiled and said:’I’ll tell you next time’.[/i]