Hetty Site

Mooi…. die klimop!

Het nestje van het winterkoninkje onder de kapschuur.

Toen een paar maanden terug Gerald ons adviezen gaf voor de tuin bleek dat hij een gruwelijke hekel had aan klimop. Er is hier onderhand heel wat weggewerkt. Wim heeft de truc geleerd om de klimop op een handige manier uit de tuin te krijgen. Eerst afsteken met de schop en dan de greep eronder. Alleen onder de struiken en tegen het hekwerk mag het blijven. Maar… waar eerst klimop zat heeft nu het zevenblad meer kans. Aahhhhrgggg! Ik ben al weer met de spuit voorzichtig bezig geweest!
Bij Mark en Jennifer zat het hele garagedak zelfs onder een dikke laag klimop met soms vuistdikke wortels. Er zit daar al heel wat uren sloopwerk in. Maar Mark is nu druk met de aanleg van een zo handig mogelijke watervoorziening van hun tuin. Hij heeft het met Wim over koppelstukken en soorten slang en aftappunten. Lijkt heel handig, maar Wim ziet zich dat hier niet ingraven.
Toen we vorige week samen de geest kregen en de ramen eens een flinke beurt wilden geven bleek dat de klimop tegen het huis al weer op het houtwerk zat. We zijn rigoureus bezig geweest. Drie bulten klimop heeft Wim weggewerkt. Er zat dit keer gelukkig geen nest van een winterkoninkje in. De vogelhuisjes zijn aardig bezet: heggemus, pimpelmees, koolmees. Ook zit er onder de kapschuur een bolrond nestje op de slanghouder, waar af en toe een klein winterkoninkje uit schiet. Die heeft dus de klimop niet echt nodig. Dat scheelt…. Ook de bonte specht signaleren we regelmatig. Alle kanten van onze eik aan de achterkant wordt beklopt, maar ze broedt in het Oeverse bos.
Andere jaren zie je hier vanaf koninginnedag ongeveer de gekraagde roodstaart, maar die heb ik dit jaar jammer genoeg nog niet kunnen ontdekken. Wel hebben we iedere dag wel een keer de grote visser op bezoek en wat verderop horen we de koekoek. Die mag daar wel blijven!