Hetty Site

Roel Kuper

Na een middag met Daniël Rouwkema vorig jaar die ons een paar uurtjes met veel achtergronden van muziek bijbracht was het opnieuw volle bak op deze middag van onze werkgroep Ontmoeting en Inspiratie. Het thema Verhalen deze maand waren de verhalen van Kok Roel Kuper, bekend van TV Drenthe en zijn aardige boekjes zoals Broene Bonen uut de Wok, die ik had weten te strikken. Zo’n 42 mensen hadden zich opgegeven. We kennen Roel al veel langer omdat Wim jarenlang workshops bij hem volgde, met name ‘Koken voor Mannen’. Pas toen hij bij Valerius ging zingen moest hij kiezen want de repetities waren ook op dinsdagavond.
Natuurlijk was Wim ook van de partij, want een middag met zijn ouwe kookmakker liet hij niet schieten. Het werd een middag met veel herkenbaars: Hoe kookten onze grootouders en hoe wordt er door onze kinderen gekookt. Eén groot verschil is de tijd al. Terwijl onze oma’s er de hele dag bijna mee bezig waren , doen onze kinderen er een half uur over om het eten op tafel te krijgen. Onze grootouders aten om in leven te blijven, wij doen het even tussendoor of koken voor vrienden voor de fun. De slacht kwam voor bij en Roel had in de pauze nog een leuke quiz. Leek gemakkelijk, maar weten jullie dat een mandoline behalve een muziekinstrument ook een soort schaaf is, een keukenhulp? De topper van de middag was het moment dat we onder Roels leiding hapjes gingen maken met een voorraad kaas, paté en veel soorten fruit. Het werden behalve lekker ook plaatjes om te zien. Tot slot kregen we nog gerookte zalm en forel om de heel dunne plakjes stokbrood mee te beleggen, versierd met dille. Nee… toen we thuiskwamen hoefden we niet meer aan tafel. Mooie middag!