Hetty Site

Zondag in Schotland

Wel eens gehoord van Cullen Skink? Niet meteen denken aan Skunk… Lekker dat het is!! Het is een soort vissoep. Sally tracteerde ons erop bij de lunch vanmiddag. Je snapt dat ik meteen het originele recept overschreef van dit echte Schotse gerecht dat zijn oorsprong vindt aan de Morach Firth. Ik denk dat Wim het straks thuis snel gaat uitproberen.
Het werd een hele bijzondere middag. Susan belde toen we er net waren, heel gezellig. We hebben weer aardig Engels kunnen oefenen. Wanneer je iets bijzonders bent noemen de jongelui je hier tegenwoordig een ‘legend’. Net zoiets als bij ons ‘helemaal super’. En Sally heeft wat Nederlands geleerd: ‘hartstikke lekker’. We hebben beloofd om haar Hattem te laten zien als ze weer eens in Nederland is.
Deze hele week zijn er in Aberdeenshire ‘Open Studio’s’. Kunnen we morgen nog een paar van bekijken als we tijd over hebben. Want we kunnen hier niet weg zonder de Tesco’s in Inverury te bezoeken. Daar kunnen we de auto laten staan en bij de Dairy, waar niet zo verwonderlijk een koe voor staat, koffie te gaan drinken. Ook zijn hier de locale producten te krijgen. Ik ben benieuwd. Ik heb lang gedacht dat Haggis een soort egel was die hier van de berg af kan komen stormen. Je ziet ze vaak op ansichtkaarten. Maar nee… het is een mengsel van allerlei slachtresten die met kruiderij gemengd in een schapenmaag genaaid wordt, net zoiets als bij ons de balkenbrij, de bloedworst, de bakleverworst of de heufdkeze ( zure zult)
Ook de Gardens van Haddo House schijnen de moeite waard te zijn. Jullie zien het… voorlopig vervelen we ons nog niet. Tot onze spijt is voor de avonduren de serie van James Herriot afgelopen en gaan we verder met de stapel dvd’s die we bij ons hebben.
Iedereen succes met school en werk de komende week. Volgens mij is dit de laatste week voor Rick z’n vakantie begint… De laatste loodjes Rick!