Hetty Site

Over inpakken, een orgel en een Achterhoeker…

Het heel oude scheerdoosje van opa Bijenhof. Er staat J.W. Bijenhof in, terwijl opa voluit Johan Berend Willem heette. Toch is het handschrift duidelijk wèl van opa.

Eigenlijk is zo’n korte vakantie van 3 nachten ergens net ideaal. Je hebt twee volle dagen om rond te kijken en op de heenreis kun je ook van alles ondernemen.
De terugreis is andere koek. Gek is dat. Om half 9 bij het ontbijt hebben we alle vier ons kleine koffertje al gepakt. We eten nog wel op ons gemakje, maar dan moet het er van komen. We zijn best snel weer terug in Nederland, nog even een kopje koffie bij Ben en Diny en dan op naar de Boomgaard, want het orgel van vader Hendrik Jan krijgt een nieuwe bestemming.
Bij Johan en Joke wordt die voorzichtig op de aanhanger vastgezet en ook hier nog even een kop koffie in de nieuwe keuken. Boris is erg tevreden. In de keuken zijn twee ramen tot op de vloer, in de vorm van een deur. Zo kan hij ze altijd binnen zien zitten. En dan gaan we op weg, behalve met orgel nu ook met de lampetkan en zeepbakjes van opoe Bijenhof en het wel heel oude scheerdoosje van opa Bijenhof.
Dan gaat het naar Dennis en Joke in Valthe. De weg wordt ons precies uitgelegd en even na vier uur krijgt het orgel zijn nieuwe plek. Ze zijn er blij mee en wij vinden het fijn dat het orgel een gewaardeerde plek krijgt. We zijn welkom als het straks z’n definitieve plaats krijgt bij de andere muziekinstrumenten. Dennis blijkt ook een Achterhoeker te zijn, afkomstig uit Wehl. “[i]Normaal [/i]kump al gauw naor de Muzeval. Gao-j d’r ok nog hen?”, vraagt hij. “Nee ik heb gien zin in um bier in de nekke te kriegen”. Dennis stelt dat de liedjes tegenwoordig een rustig karakter hebben. Toch ga ik liever naar [i]Boh Foi Toch…[/i]
Thuis is het koud, heel koud. Er is iets met de thermostaat. Maar nu brandt de verwarming, de katten zijn weer binnen en Tessa krummelt om ons heen en met het houtkacheltje erbij is het hier weer aangenaam toeven.