Hetty Site

Opa Ben is met Pensioen!

Ben met Julia en Eva.

De opa van 9 kleindochters is jarig. Samen met de meeste van hen vierde hij vandaag zijn 65e verjaardag. En wij waren er bij. Sinds een paar jaar is zwager Ben uit Hattem met de VUT, maar nu wordt het echt. Hij krijgt z’n AOW en z’n pensioen, opnieuw een mijlpaal. Hij doet het trouwens goed als opa. Zelfs de kleine Anna die nog geen half jaar is, lacht voluit wanneer ze opa Ben ziet.
‘Die pa wordt knapjes nieuwsgierig’, meldt z’n dochter die ook overgekomen is. Ze wonen aan de Dorpsweg waar veel mensen langs lopen en fietsen. Maar er ontgaat hem niets. Wanneer er ergens in de buurt zou worden ingebroken weet ik zeker dat hij de dader gezien heeft. En sinds hij op Facebook zit ontgaat hem ook niets wat betreft de vrienden en familie die daar hun hebben en houden op gezet hebben.
Nee… het gaat helemaal goed komen met zwager Ben nu hij officieel tot de pensionado’s gerekend mag worden. Hij is onderhand toe aan een paar weken vakantie en dat kan hij krijgen… bij ons aan het Schoolpad. Nou ja… de lammeren moeten nog een keer per dag een fles, de katten, kippen, vissen en hond moeten verzorgd. De pomp van de vijver moet elke dag even schoongespoeld. Als het te droog wordt is er nog de tuin. Och om met een variatie op Finkers te spreken: De tuin is geel, soms is ’t ie groen, maar aan het Schoolpad blijft altijd wat te doen.

[i]Brother in law Ben had his 65th birthday. Julia and Eva, two of the 9 granddaughters came to celebrate this and brought nice drawings for opa.[/i]