Hetty Site

De tulpen

Het is ongeveer 15 jaar geleden dat ik de stoute schoenen aantrok en met schilderen begon. Er was door allerlei omstandigheden tot dan niet van gekomen. Beeldend kunstenaar Ellen Kroeze hielp mij op weg. Ik had van die geweldige ideeën om mijn gevoel in een schilderij te willen leggen en dat zou dan het beste een abstract werk moeten worden. Ik deed enkele pogingen maar het werd niet wat ik dacht. Soms denk je van een eenvoudig lijkend abstract: dat kan een kleuter ook. Vergeet het maar.
Toen ik eenmaal met dieren begon bleek dat daar mijn hart lag, nou ja…. alles met natuur eigenlijk. Veel honden uit de kennissen- en familiekring staan intussen al op doek. Toch krijg ik af en toe de neiging om op een impressionistische manier te werk te gaan. Het tulpenschilderij waarvan ik een aantal variaties heb gemaakt is weer een tussenvorm tussen realistisch en abstract, een aantal jaren geleden gemaakt. Niet iedereen houdt van dieren op doek en enkelen vroegen om bloemen. Mijn eigen voorjaarstulpen zijn hier het onderwerp.
Zo kreeg ik pas een leuke opdracht om dit tulpenschilderij nog eens in die stijl te schilderen, alleen een slagje groter, 120x 80 cm. De kleuren passen precies in hun interieur. Nou… als dat geen uitdaging is.