Hetty Site

Altijd wat te beleven…

foto: winter 2015.

Het is of vroegere tijden herleven wanneer ik naar de beide honden kijk. Nu Mark door de week elke dag aan het klussen is hier, is Queeny er ook. Ze is loops en dat heeft nogal een effect op Storm. Hij volgt haar op de voet, probeert af en toe wat, maar de dame houdt hem net genoeg op afstand. Ze doet gewoon een stapje naar links of rechts en als het niet anders kan gaat ze gewoon zitten. Jammer Storm! Twee jaar terug had ik gehoopt dat ze zwanger zou raken van Storm. Toen kon het nog qua leeftijd. Maar Queeny vindt Storm erg leuk maar alleen om mee te rennen en te helpen waken op het erf. Als ze even binnen ligt en hoort dat Storm zijn plicht als waakhond doet laat ze luid en duidelijk merken dat ze ook naar buiten wil en wel direct.
Toen Mark afgelopen dinsdag een drukke avond had met voetbal vroeg hij of Queeny een nachtje kon blijven, hij was er morgenvroeg toch al op tijd. Dat kon wat mij betreft, maar ik had even niet op de gevolgen gerekend. Toen wij ons terugtrokken in ons domein boven hadden we voor Storm een plekje gereserveerd in de voorkamer en voor Queeny in het eetgedeelte. Dat hebben we geweten, tenminste Wim. Telkens begon Storm te joelen, te huilen als een wolf. Hij wilde maar één ding, dicht bij Queeny blijven. Ik sliep de slaap der onschuldigen, maar Wim, zelfs zonder z’n gehoorapparaat, werd er dol van. Hij er uit en deed Storm om drie uur ’s nachts naar buiten, het weer was er naar. Het ging twee uur goed, toen werd de krant bezorgd. Je snapt hem al: Storm kweet zich van zijn taak, Queeny blafte binnen keihard mee. Nee, we gingen er niet uit. De krantenman was zo weer weg, maar Wim noemde wel het een en ander op.
Toen Mark arriveerde die morgen werden onze nachtelijke avonturen in geuren en kleuren gemeld. Nee deze week blijft Queeny niet meer logeren, alleen overdag is het hier speelkwartier.
Even kwam de herinnering aan Scott en Kim en later Scott en Tessa. Daar hebben we vier keer een nestje mee gehad. Dat ging net zo met de beiden, ze liepen de hele dag achter elkaar aan en sliepen zij aan zij maar verder kwam er niet van. Tot je dacht dat het niks meer werd en dan gebeurde het toch. Jammer, met Queeny en Storm gaat het hem niet worden…….. toch…. Je weet het maar nooit!