Hetty Site

Vliegen met de vogels…

De kop is er af. Onze eerste middag met V en T van onze PKN Emmen-Oost in de Schepershof is een feit. Met dezelfde maatregelen als op de zondag konden we in de kerkzaal terecht.
Rien nam het op zich om ons de vogeltrek mee te laten beleven in zijn breedste vorm. Hij hield ons extra bij de tijd door een quiz met veel vragen uit te delen. Hij had er erg leuke en interessante filmpjes bij gezocht. Zo vlogen we mee met een deltavlieger die met een vlucht ganzen meevloog.
Met boswachter Thomas observeerden we de lepelaars in de Biesbos. Hier wordt veel ingezet op de natuur om zo ergens anders toch weer nieuwe woonwijken te kunnen realiseren.
We gingen met boswachter Ronald de bomen in om van daaruit kraanvogels te bekijken in het Fochteloërveen. We zagen zendertjes bij vogels aangebracht worden om hun gedrag beter te kunnen volgen.
Na de kolibries, het kleinste vogeltje ter wereld zagen we een bloedstollende duik van de vogelman die toch tot een goed einde kwam. Wie zou dat ook durven? Niemand van ons.
Tot slot kwam er een filmpje van reigers die een groot geduld hebben om hun visjes te kunnen spietsen, een meditatief moment, volgens Rien.
De best lastige vragen over vogels die we intussen hadden beantwoord bespraken we samen.
En inderdaad waren we weer bij elkaar, zij het nu nog met een kleine groep. Volgende maand komt er een film. Kom rustig naar de Schepershof. Is goed te doen!