Hetty Site

Lammertijd

Ik mag graag op de schommelbank bij de wei zitten. Altijd wat te zien. Je ziet het als FC Emmen moet voetballen, dan haasten zich heel wat fans richting stadion, rood witte sjaal om de nek.
Maar ik zit er vooral naar de schapen te kijken, tel ze even: 4 ooien en elk 2 lammeren. Rob heeft ze omgeweid en lopen ze in de achterste wei. Gisteravond zag ik drie ooien langs de rand van de wei van buurman Bloeming van het gras buiten de afrastering snoepen. Het gras is altijd groener bij een ander… Dat doen het ook graag aan de andere kant maar dan eten ze de blaadjes van de braamstruiken.
Ik miste een ooi en ging even richting stal om te kijken. En ja hoor, moeder Schoonebeker kwam met kroost voor mij de stal uit, hadden gewoon even zin in de stal voor zichzelf.
Meteen zie ik een van de kleinen van een andere ooi die helemaal aan de andere kant buiten het gaas zat te vreten en warempel de andere van de twins kwam ook overeind. Ze wilden zich al bij de Schoonebeker moeder voegen maar die was er niet op gesteld. Nee, geen kind van een ander aan mijn spenen. De twee waren zoekende en probeerden een andere moeder. Ook mis…. jammer dan. Ineens hadden ze het door. Hun moeder riep ze vanuit de verte en ja hoor, samen trokken ze een sprintje die kant op.
En zo is er altijd wat te beleven…

Moedertje Schoonebeker met haar kroost.