Hetty Site

De één fluit en de ander loopt te neuriën…

Met deze Vbo/Mavo klas heb ik ook een prima jaar gehad.

Misschien vraag je je af hoe het verder ging en wat ik aan deze vorm van psycho-therapie gehad heb.
Eigenlijk kan ik zeggen dat ik me herboren voelde, ik heb ontdekt wie ik eigenlijk ben. Ik hoef me niet meer waar te maken omdat dat van me gevraagd wordt. En wanneer ik iets te zwaar vindt durf ik dat gewoon te zeggen. Ik begon nieuwe dingen te ontdekken. Ik liep over het erf en keek naar de bomen struiken, planten en dieren en ging automatisch neuriën, net als Diny… die begint dan te fluiten. Ik kreeg zin om wat te gaan doen met takken en bloemen uit de natuur. Tot mijn verbazing werd alles wat ik in elkaar frutselde mooi. In het begin maakte ik soms wel 10 bloemstukken op een dag en deelde ze kwistig uit. Familie en buurt, verzekerings- en andere mensen aan de deur kregen wat mee. Er werd me gevraagd om de Liturgische Bloemschik groep te komen versterken en wat later ook de Expo- groep van onze PKN kerk Emmen –Oost. Ik had nl ook het idee opgevat om te gaan schilderen en ging op les. En ook dat bleek erg leuk te zijn. Dat heb je natuurlijk niet meteen onder de knie, maar ik maakte vorderingen.
Intussen had ik mijn parttime werkzaamheden op school weer opgepakt en wist hierbij precies wat voor mij haalbaar was. Ik kreeg medewerking van school. De volgende jaren zou ik de helft van mijn uren Remedial Teaching geven en alles wat daaronder valt. Ik had niet voor niets een paar jaar besteed om een officieel diploma te krijgen. De andere uren gaf ik Nederlands in de brugklassen. Ik kwam tot de ontdekking dat de Mavo/Havo- en Havo/Atheneum leerlingen van het toen nog KDC De Zuidoosthoek heel leergierig waren. Het was een verademing om dit ook mee te maken. Gedragsproblemen kwamen hier bijna niet voor.
Ik had nieuwe energie gekregen en mijn leventje zag er heel wat vrolijker uit.

Intussen is dit alles 11 jaar geleden en is De Verwondering, [i]Therapeutisch Centrum voor Innerlijke Vrijheid[/i] verhuisd naar Drouwen en ook de verschillende vormen van therapie hebben zich uitgebreid. Heb je interesse?
Klik maar op de titel. Als je onder Individuele therapieën op [i]Tools for Life [/i]kijkt zie je wat de therapie nu inhoudt.