Hetty Site

Barchem

Opnieuw een hele oude foto, nu uit 1929 van de Egginksfamilie van de Boskamp uit Barchem. Het lijkt op een zondagmiddagwandelingetje. Waarschijnlijk is de foto gemaakt op de weg die langs de Boschheuvel loopt, die er toen, denk ik, nog niet was. Ik heb geen idee waarvoor het dubbele spoor diende. Het zal in elk geval nog een zandweg geweest zijn.
Ik denk dat het van links naar rechts Heintje, Hanna, Dika en Dina zijn. Helemaal rechts herken ik Mies en Jo. En naast zijn grote zus Dika is Bram te vinden.
De foto zou gemaakt zijn door Hendrik Jan.

Tja die jongens van "Top" weten veel van de achtergronden van de buurt. In het gasten boek melden Reini en Tea dat dit waarschijnlijk de Schoneveldsdijk is die verhard werd en dat de rails die er liggen gebruikt werden door de lorrie die het puin en de stenen vervoerde.

A very old picture made at the Schoneveldsdijk as Reini and Tea said. The railway should have been used to carry the stones for the pavement of the road. Before 1929 it just was a track.
From l. to r. Heintje, Hanna, Dika and Dina. Further right I recognize Mies and Jo.And just in sister Dika’s arm you can find that young one Bram.
This picture is taken by Hendrik Jan.