Hetty Site

Ingelijfd

Albert en Roelie werden eigenlijk meteen ingelijfd bij de familie van der Kolk. Zus Dineke trouwde ook nog met neef Bert van der Kolk. Albert en Roelie waren bij alle hoogtijdagen van de familie present. Toen Wim en ik trouwden en bij juffr. van der Meulen aan de Eijerdijk gingen wonen hielp hij Wim met het renoveren van het kleine keukentje, eigenlijk een doorloop naar de tuin.
De eerste morgen na onze huwelijksdag kwam Albert al vroeg met een oud VW busje de cadeaus nabrengen en toen Wim nadat hij kon stoppen met varen en een baan bij Staalkat in Aalten kreeg en wij gingen verhuizen, vroeg Albert of hij de vloerbedekking mocht leggen. Het werk in Papierfabriek Cramer had hij ingeruild voor een baan bij een bedrijf in vloerbedekking.
‘Albert… Aalten ligt in de Achterhoek, is een end weg’, zei ik nog. Maar Dat maakte niks uit, vond Albert. En zo kwam hij op een avond de maten opnemen.. in Aalten. Ik stond hem op te wachten en een vermoeide en verbaasde Albert stapte uit.
’Man man, wat een ende vot…’.
‘Dat zei ik toch Albert”.
‘Jawel, maor ik dache dat die Achterhoek ergens achter Oeken lag’. Ja dat ligt het ook natuurlijk maar wel een heel eind achter Oeken. De vloerbedekking kwam er keurig in net als bij de rest van de familie van der Kolk als er vloerbedekking gelegd moest worden. De volgende stap in zijn werkzame leven was Meubelboulevard Eijerkamp in Zutphen waar hij al snel promotie maakte want een echte verkoper was hij wel. Tegenwoordig woont hij zelf in de Achterhoek, in Borculo op een steenworp van Aalten.

Foto: Ons huis in Aalten