Hetty Site

Herman

In mijn mapje van de Egginks Boskamp is ook een onderdeel Herman en Nettie. Achter iedere foto vind je een verhaal, al of niet verteld door moeder of tantes. Nu kunnen we dat niet meer vragen maar ik denk dat Erna nog heel veel weet want moeder Jo heeft tot het laatst van haar leven toen haar ogen minder werden heel veel informatie laten opschrijven bij oude foto’s.
Deze is van een nog jonge Herman, ik denk rond de 18/ 19 jaar. Zijn plannen om naar Amerika te gaan kregen al vorm maar het zou even duren voordat ook opoe hem liet gaan. Opa begreep Herman helemaal en steunde vanaf het begin zijn plannen. Hijzelf had ook plannen gehad in die richting maar zijn moeder Jenneke liet hem niet gaan. Ze had gehoord over vele bekenden die verdronken waren onderweg op een meer in de US.

Herman..

‘Ik heb Herman verkocht’, vertelde Anja een paar weken geleden. Hij werd wat agressief en dat kun je niet hebben met kinderen in de wei. Herman was een Drentje, een piepklein flessenlam van het Drentse heideschaap. Vorig jaar had ze al een paar ooitjes aan de fles en wat is er leuker dan een rammetje erbij die van die mooie gedraaide horens krijgt. Ze wilde hem al laten castreren maar daar was nog niet van gekomen en nu hoefde dat niet meer. Ze zag ineens dat de ooitjes Lotte en Guusje een uier kregen. Dat kon maar één ding betekenen. Herman had zijn best gedaan. Ze was nog even bang dat een verstoten lam zelf ook zijn lammeren zou verstoten. Vorige week meldde ze: ’Vanmorgen was er een verrassing… een lam voor Lotte en nog wel een ooilam.’ Zoals je ziet had ze zich geen zorgen hoeven maken. Lotte is een perfecte moeder. Nu is het wachten op Guusje. Haar uier is er in elk geval klaar voor, zag ik vanmorgen.