Hetty Site

In de ban van de Ararat

Nadat onze eigen jongens uitvlogen gingen we regelmatig met Robin en Eva op pad. Je weet wel: een museumpje hier, een dagje uit met een cultureel tintje. Altijd gezellig en het smaakte naar meer. Toen kwam de tijd dat Frank, Tim en Daan dagjes met ons uit gingen. Ook een alles wat met cultuur te vinden was in de omgeving. Het Hunebedmuseum, gevangenismuseum, Drents museum of gewoon een keertje naar de film. Nu zijn ze ouder en vermaken zichzelf.

Alleen wat zo leuk is… Frank en zijn vriendin Indi vroegen of we zin hadden om in hun vakantie nog eens naar het Drents Museum te gaan. Nu is er een speciale expositie over: In de ban van de Ararat, veel archeologische vondsten uit Armenië, het land waarvan we weten dat daar ooit de Ark van Noach land voelde na de zondvloed. Er was veel informatie en de jongelui vonden het allemaal interessant.

Het meisje van Yde heeft ook een speciale plek gekregen met meer veenlijken die hier in Drenthe gevonden zijn. Indi leek het heel eng maar ik liet haar eerst het mooi nagemaakte gezichtje van het meisje van Yde zien en was ze er door.

Natuurlijk bewonderden we de Vaandeldrager van Rembrand en daarna veel eigentijdse schilderijen. Het was voor het eerst dat we met kleine scootmobiel èn rollator op pad waren. Was handig met Frank er bij om de boel op te tuigen en later weer af te breken.

Dat was niet nodig op de terugweg toen we net als een vorige keer  in de tuin van het Hoes van Hol an in oud Aalden aan de pannenkoek gingen. Ook zij vonden het een geslaagd uitje en het smaakte opnieuw naar meer.