Hetty Site

Canada

Ik weet niet of wij als Nederlanders nu zo chauvinistisch zijn. Duitsers kunnen er wat van: Bei uns in der Heimat….. Fransen vinden ook hun eigen land nogal superieur. Engelsen moet je niet aan hun koningin komen. Dat ondervond oom Bé toen hij het Engelse volkslied meezong als God shave the Queen. Hij kreeg meteen een klap in zijn gezicht.
Maar dat de Canadezen er nog een schepje bij op zouden doen had ik niet gedacht. Joop stuurde me deze kaart per mail toen hij hoorde dat wij naar Canada zouden gaan, een ansicht uit Toronto 1911 met het opschrift: Potatoes grow big here.
Tja, het was toen al bijna zover, we waren praktisch klaar. D.w.z. Wim was naar de voetbal, FC Emmen speelde een thuiswedstrijd. Rick was de buren aan het gedag zeggen en ik werkte de laatste mail bij en maak de labels aan de koffers. Ben en Niesje deden het nog meer ontspannen. Die hadden in Hattem zelfs nog een bruiloft. Konden ze in het vliegtuig bijslapen. Het was 2010 en we stonden op het punt om opnieuw een droomreis te maken, dit keer naar Henry en Tonny die in de buurt van Fred en Gera woonden in Alberta.
Ik begon intussen toch wat bibberig te worden en wou dat ik maar vast boven in de lucht zat.
Ik hoopte in Canada af en toe achter Henry z’n computer te mogen, om zo onze wederwaardigheden aan het thuisfront door te kunnen geven. Alleen weblog 2 nam vakantie….. net als wij. See you!

Het werd opnieuw een droomreis net als  de weken in Nieuw Zeeland daarvoor. Ook Canada is een prachtig land. En doordat Fred en Gera er naar toe zijn geëmigreerd hebben wij het verschillende keren mogen ontdekken.

Nu ik de foto van Joop tegenkom beleef ik het weer opnieuw. Wanneer je onderaan op weblog 1 van www.hettysite.nl op nr. 411 klikt, lees je nog onze belevenissen vanaf 27 augustus 2010 in Canada met Ben en Niesje als gasten bij Henry en Tonny..