Hetty Site

Een toekomst voor Nulpunt-energie?

Zou Adrie ook de interesses van zijn vader meegekregen hebben? Hier lijkt het van wel….

[i]Neef Joop ging meteen de uitdaging aan en gaf aan hoe hij nu tegen duurzame energie aankijkt:[/i]

Je vraagt om een update? Nou ik moet eerlijk zeggen dat ik op het moment niet veel doe aan duurzame energie.
Anderhalf jaar geleden werd ik behoorlijk ziek en heb twee maanden erg moeten hoesten en na twee antibiotica kuren wilde het maar niet over gaan.
Uiteindelijk werd het langzaam wat beter en is best weer goed gekomen.
Maar in mijn achterhoofd speelde wel het idee, zou er niet wat met de zonnecollector zijn, want het is natuurlijk wel belangrijk dat zich in de leidingen en boiler geen bacteriën vormen. Een legionellabacterie is zo opgelopen.
Maar goed, mijn huisarts vertelde me dat ik de Mexicaanse griep had, o k.
Voor de winter die volgde heb ik een nieuwe cv ketel gekocht, die een stuk beter is als die oude Benraad van 30 jaar oud, waar ik wel heel veel aan had verbeterd, met rookgas koeler enz,
De rookgassen werden gekoeld en de warmte die vrij kwam verwarmde weer de boiler van de zonnecollectoren. Zo had ik altijd wel warm water.
Als het buiten kouder wordt, gaat de cv vaker aan. Ook met minder zon gebruik je meer cv warmte.
Dit systeem heeft 25 jaar gewerkt, maar ja toen kwam er die nieuwe cv en ik ben ook niet meer zo van ik klim wel even op het dak om wat dingen te maken. Daarom heb ik de zonnecollectoren los gekoppeld en doen geen dienst meer.
Verder blijf ik wel veel op het gebied van energie volgen, zo ook vrije energie of nulpunt energie.??????
Ik heb een kennis die daar ook erg mee bezig is, de heer Han Vriezen

http://www.nulpuntenergie.net/index.php/magneetmotoren/346-de-yildiz-magnetenmotor-getest-op-tu-delft

[i]Of klik op de titel van dit stukje[/i]

Ook de elektrische auto is nog niet de oplossing. Het rendement is veel te laag gezien de opwekking via fossiele brandstoffen.
Het aller belangrijkste is: wat kost het om een product te maken dat energie oplevert. En dan moet je ook de schadelijke kosten doorberekenen.
Ik hoop op zonnewarmte en aardwarmte, om die te kunnen benutten voor het gebruik van warmte. En voor toepassing bij opwekking van elektriciteit denk ik aan zonnepanelen die uit een zeer dunne film bestaat en weinig grondstoffen nodig hebben.
m vr. groeten Joop