Hetty Site

Even…

Nee…. Vervelen doen we ons niet op ons plekje achteraf. Het leven komt en gaat en zo is het met de dagen. Het doet me denken aan Ben en Niesje die hier vaak waren als wij weer eens wat gepland hadden om er op uit te gaan. Dit hier was voor hen een uitje en tegelijk een rustpunt net als het voor ons nog steeds is. Zo hadden wij een weekje gepland rondom het concert van Andre Rieu op 12 juli  het Vrijthof. Dat hadden we van de kinderen gekregen toen Wim 70 werd.

“Wanneer gaan jullie precies op vakantie”, vroeg ik Mark aan het begin van  die zomer. “Hoezo?” “Nou….in Les Issambres wordt niet verwacht dat je een hond meebrengt. Wat doe je met Tessa en… Queeny? Is het de bedoeling dat wij oppassen? Dan is er nog jullie concert op het Vrijthof.” Daar hadden we nog niet over nagedacht.
Daar kunnen we niet met twee honden aankomen. En in de caravan laten? En aansluitend zouden we het leuk vinden om een weekje met de caravan te trekken.
Daar moest toch op tijd even over nagedacht worden. En dat nadenken was snel gebeurd. We vroegen gewoon Ben en Niesje of ze zin zouden hebben om een weekje of langer hier te zijn. Wim pakte ogenblikkelijk de telefoon. “O… prima “, zei Niesje. “we komen wel op die twee passen.” Toch gemakkelijk zo’n oppas op afroep. Ik voegde er maar meteen aan toe: ”De katten en de kippetjes en de pony’s krijg je er ook bij.” Nee daar zaten Ben en Niesje niet mee. Zolang er tenminste geen pups te verzorgen waren hadden ze hier aan het Schoolpad een echt vakantiegevoel.
Wanneer ze hier oppasten kwam Mark wel eens tussen de middag even aan en soms vond hij ze nog in duster en pyjama in de grote stoelen bij het achterraam met de honden aan hun voeten. En als ze dan ’s middags op de fiets stapten voor een rondje Emmen en een cappuccino bij Bertje kwamen ze helemaal tot rust.
Op deze foto zou je bijna denken dat deze poefs voor de honden zijn aangeschaft. Nee…ze hebben hun plekje zelf ontdekt omdat ze zo goed kunnen zien of hun baas er aan komt. Slimme dames die twee… ? Later werd het Storm en Queeny en nu alleen nog Storm die hier graag op de uitkijk zit. En wat is er trouwer dan een hond? Kunnen wij nog een voorbeeld aan nemen.