Hetty Site

Jan

Af en toe kom ik iets tegen wat me een warm gevoel geeft. In dit geval is het de mail van neef Jan Harwig n.a.v. deze foto. Hij kon het navertellen want hij was er bij. Zo telkens in de loop van mijn leven kwam Jan even langs. Eerst toen hij nog thuis woonde aan de van Hasseltlaan in Zutphen. Later zocht ik hem eens op toen hij net met Gé getrouwd was en hun eerste kind geboren was. Ik zal 14 geweest zijn. Regelmatig kwam hij op de Boomgaard. Toen mama ernstig ziek was kwam hij ook om haar gedag te zeggen. En na jaren opnieuw contact. Hij moest even vertellen dat hij mij op de Haar nog wel eens  de luier verwisseld had. Hij zocht ons zelfs een paar keer aan het Schoolpad op aan het eind van zijn leven toen hij zelf al ziek was. En uiteindelijk belde hij als afscheid toen zijn leven op zijn eind liep om ons gedag te zeggen. Zo was Jan.

Hoi Hetty en Wim,
Ik herken natuurlijk de foto ter gelegenheid van het huwelijk van Juliana en Bernhard. Henk zit op het paard en ik sta ernaast op de voorgrond. Het was een hele optocht, een broer van mijn vader, Wim uit Zwolle, had een paard gehuurd en ook meester Vedders (hoofd 0penbare school in Vorden) reed op een knol van Eskes. Op het moment dat de stoet moest draaien ging de hengst van Vedders bij het witte huis op de Zutphense weg (Ome Willem Bijenhof) even staan , plantte de benen iets van elkaar en hing tenslotte een slurf als een olifant naar beneden en stond enkele minuten de optocht op te houden door een enorme urinelading te lossen. Werkelijk een komisch gezicht. Jammer dat ik de enige ben die het kan navertellen.
Toen tenslotte de optocht met de gouden koets op de Nieuwstad in de te lage versiering bleef hangen was de chaos compleet. De knol van meester Vedders steigerde daarna dermate dat de gehele versiering van de Nieuwstad aan flarden ging.
Dit was het verhaal horende bij de foto van de zgn. gouden koets en Bobby.
A.s weekend ben ik aan het bridgen en het volgende weekend speel ik een toernooi in Gent, België. Dus als je effe nix hoort , ik ben er nog en reageer later. Groetjes van je neeffie Jan.