Hetty Site

Alles heeft twee kanten…..

Ik kreeg eens voor mijn verjaardag een kaart, versierd met allemaal vogeltjes. Dezelfde dag kreeg ik, behalve de prachtige hanger met kraanvogels, een paar leuke vogelbeeldjes, eentje lijkt haar hoogste lied te zingen en de ander is in ruste. Ze zijn afkomstig van vrienden die ook mijn website lezen. Die dag zat ik wat te peinzen over de vogels en bedacht dat het misschien wel boomklevers konden zijn, de vogel die we hoorden bij het uitstrooien van de as van Mark. Dat zou wel heel erg attent zijn. De vogelbeeldjes heb ik toen bij de foto van Mark gezet. Mark zelf had wat met vogels, net als ik. Vaak zaten we samen bij het achterraam naar de drukte van het vogelleven bij de vijver te kijken. Intussen is één van de vogeltjes gesneuveld maar de andere staat nog steeds pontificaal bij de foto van Mark met Queeny.

Wim is vooral van de roofvogels. ‘Zag ie dat net?’, vraagt hij dan als we in de auto op pad zijn. Maar meestal zijn we dan  net voorbij die ene buizerd op dat paaltje naast de snelweg. Hij ziet onderweg alle buizerds vliegen of op paaltjes zitten. Ook houden we het ooievaarsnest bij de Wijk altijd in de gaten. Prachtige vogels, die ooievaars. Toen we jaren geleden eens een paar fleslammeren ophaalden uit Staphorst zagen we er heel wat. Toen ik dat heel enthousiast meedeelde aan de Staphorster boerin in klederdracht waar we de lammeren haalden, antwoordde ze met een zucht: ’Die lillijke scheiters, ze smeert oe de hele wasse onder met die flatsen’. Tja… een grote vogel, veeeel poep. Alles heeft twee kanten…