Hetty Site

Zomaar een verslag van de wedstrijd Erica C2- DZOH C4

Zomaar weer eens een verslag van de wedstrijd van Gerhard z’n clubje, waarin ook Robin voetbalt. Nou ja… nu even niet vanwege de operatie aan de neus. Op mijn verzoek stuurt hij de mail van zijn team ook naar ons zodat we geheel op de hoogte blijven van het reilen en zeilen van dit team dat voor een groot deel al vanaf de E-tjes samen voetbalt. En hij doet het op een manier waar ik warm van word…. of is dat de trots van een moeder?

[i]Terugblik Erica C2 – DZOH C4 uitslag 2 – 3

De wedstrijd begon een dikke 30 minuten later (de tegenstander die voor ons aan voetbalde waren hun shirts vergeten L) vandaar daar dat trainer Rieks op zijn gemakje nog eens de opstelling kon doornemen.
–We hadden deze keer de Grote Waffel in de selectie zitten (Thomas), kritiek op de trainer.
–Tevens hadden we de Vrolijke Flierefluiter (Leon) die rustig 7 minuten na het afgesproken tijdstip kwam aanhobbelen.
–Casper was grieperig en kwam daardoor dynamiet te kort.
–Tevens waren Dyon & Matheus ziek waardoor 16 – 5 = 11 de opstelling weer zeer snel gemaakt was.

De 1ste helft voetbalden we tegen een zeer ijskoude poolwind in. Erica nam vanaf de eerste minuut de regie in handen en zetten 100% druk op onze achterhoede, Erica waarvan een B-elftal was opgeheven voetbalde met 3 dispensatie spelers uit dat elftal waardoor de krachten verhoudingen redelijk in ons nadeel doorsloegen.

Daan Peters voetbalde de eerste 10 minuten te ver naar voren waardoor zijn directe tegenstander er keer op keer op snelheid overheen wist te gaan, deze maakte na een minuut 10 de gouden voorzet waardoor de mee opgekomen middenvelder van Erica met een bekeken lob onze keeper Jefta wist te verschalken.

We waren Kevin al na een minuut of 12 kwijt een terugkerende liesblessure zorgde voor zijn uitschakeling, Leon nam zijn plek over

Daarna werden de stijve spieren echt losgegooid en gooide DZOH er een paar strakke combinatie tegenaan, Leon vloog aan de rechter kant over zijn tegenstander heen en aan de linkerkant ging Robin dwars door zijn tegenstrever heen. (trainer hij is 2 x zo groot als mij wat moet ik doen, antwoord trainer Erica: euh). Een sterk middenstuk zorgde ervoor dat een gouden combinatie tussen Daan en Ton doeltreffend werd afgerond en we stonden weer gelijk, de aantrekkende (snoeikoude wind) was in het voordeel van Erica en in het laatste kwart van de 1ste helft wist de mee opgekomen laatste man van Erica 3 verdedigers van ons het bos in te sturen waarna met een sublieme voetactie ook Jefta de verkeerde hoek werd ingestuurd.

In de 2de helft bleek de veldkeuze door aanvoerder Mike (1ste helft tegen de wind in en de 2de helft met de wind in de rug) de juiste was. Casper werd ingebracht als linker middenvelder en Thomas (sterke invalbeurt) voetbalde links voorin en aanval na aanval golde op het doel van Erica af en het was maar even en het was gelijk. Erica gooide alle energie in de strijd en ze kwamen dichtbij, zeer dichtbij en combinatie over vele schijven bracht uiteindelijk hun spits in stelling maar bleek bij zijn 2de doelpoging toch buitenspel te staan waardoor de treffer werd geannuleerd.

Illustratief voor de wedstrijd was het winnende doelpunt van DZOH C4, na een gouden voorzet werd de bal uiteindelijk door Thomas en een andere aanvaller van DZOH samen met 3 verdedigers van Erica over de doellijn gedrukt.

Erica was in een krachtpatsers wedstrijd aan stukjes gespeeld en had niet meer de kracht om in de laatste 10 minuten de middellijn over te steken om een schot af te vuren op onze goalie. Met ander woorden helemaal DOOOOOOOOD, samen overigens met Ton, die op de MID-MID nu ook weet wat de term met de handrem voetballen betekent.