Hetty Site

Weer een dag…

13-10—Weer een dag en ervaringen rijker. Mocht je denken dat er op je 83e veel weggevallen is en je vergeten bent door de omgeving? Klopt niet. We werden omgeven door vrienden, collega’s, mensen uit ons sociale leven…? Al woonden we aan het Schoolpad helemaal op onszelf, we stonden wel midden in het leven. Dat merkten we al toen Mark wegviel en kort erna Wim een ziekte moest overwinnen.  Zelf in een rolstoel zong hij mee met de cantorij. Nu zijn leven weer voor het oog  in rustiger vaarwater was gekomen ging hij er zelf op uit, reed graag auto, maar  liever deed hij nog zijn rondje Emmen met zijn scootmobiel. Hij hield het weer in de gaten en ieder geschikt momentje pakte hij. Hij puzzelde graag. Na de krant kwamen de woordzoekers en sudoku’s aan de beurt.

Nu in onze nieuwe buurt deed hij zijn rondje met Storm en maakte zo kennis met de nieuwe buren want dat is ook weer een ervaring. Hadden we aan het Schoolpad, drie gezinnen op 400 m afstand van ons. Hier zijn het er wel 30. En net als toen staan ook hier de buren voor ons klaar. Ook weer bijzonder.

Zo was het gisteren weer een dag met tranen en toch een glimlach want Wim had met veel mensen een connectie. Collega’s, de mannen van het Chr. Mannenkoor Valerius, De dames van het Aquarena. Voor ons werd altijd een speciale deur geopend om in de gehandicaptenkleedkamer te komen. Iedereen kende hem daar. Hij werd er in de watten gelegd. Er werden herinneringen opgehaald en dat gaf ook weer een glimlach.

 ‘Jullie waren er donderdag niet bij het aquajoggen. Was Wim toen al niet in orde?’

 ‘Nee, we moesten met Storm naar dokter Harrie, had last van zijn tanden en moest zelfs onder narcose geholpen. Zo ging ons leven tot die laatste zaterdagmiddag door. ‘Zullen we morgen weer met fiets en scootmobiel naar de kerk?’, vroeg hij die middag nog na z’n middagslaapje.

En toen was het ineens over.

Morgen, zaterdag 14 oktober,  is dan de afscheidsdienst in de Schepershof. Wie op de pc graag de dienst zou willen volgen? Dat kan.

Voer in: www.pgemmenoost.nl

Hier kom je op de website. Dan klik je rechtsboven op You Tube.

De Afscheidsdienst, het Vieren van Wims leven, begint om half 11.