Hetty Site

Oude liefde….

Een leuke foto van lang geleden. Alle Toppers plus Andre( ja toch…?), een hond en een extra meisje dat ik niet thuis kan brengen.
Wie deze foto ziet zal niet verwonderd zijn dat Joop nog zo druk in de weer is met alles wat met vliegen te maken heeft, vliegtuig bouwen, repareren en restaureren. Zijn zelf gebouwde vliegtuig heeft hij intussen verkocht, maar elke week is hij nog te vinden bij de Vroege Vogels in Lelystad.

Even later meldt Joop dat de twee kinderen op de foto, de jongen achteraan en Willemien rechtsvoor, de kinderen van een collega van ome Hendrik Jan zijn. Hier zijn ze dus op bezoek bij de ten Hakens in Rekken. Joop weet zich te herinneren dat ten Haken zei dat wanneer je goed kon gooien met een steen, je dan in Duitsland kunt gooien. Dat maakte indruk. Bij het bosje op de achtergrond ben je al in Duitsland.
En dan vertelt Joop verder:
‘Wat dat vliegtuigje aan gaat, ik maakte vroeger vliegtuigjes van stevig karton en die schilderde ik met zilverbrons waar mijn moeder ook de poten van het fornuis mee schilderde.’

Meer weten over de hobby van Joop? Klik op de titel!
En als je toch bezig bent moet je eens naar de foto’s kijken die zowel Joop als Marianne maken. Petje af!

Oude liefde…..

foto: Ook oude liefde…..Rieksie met z’n dames

Vanavond belde Friedel: "Is het goed dat we weer eens een kopje koffie komen drinken?" Het was een aardig tijdje geleden dat we elkaar gezien hadden. Maar als je weer bij elkaar bent, is het net of de tijd stilgestaan heeft.
Eigenlijk moet je heel zuinig zijn op zulke contacten. Ken je dat? Dank je wel Friedel en André!
Onze gezamenlijke kennismaking dateert uit de tijd dat Wim nog bij Stork in Hengelo werkte. Hij volgde een scheidsrechterscursus samen met André waar hij ook mee volleybalde. Hij zei: "Ik baal als een stekker. Ze willen dat ik een andere functie krijg bij Stork. Dan zal ik meer bureauwerk krijgen en ik vind juist de afwisseling zo leuk! Als je nog iets voor me weet!"
"Wat zoek je dan", vroeg André.
Om een lang verhaal kort te maken: de volgende dag gingen we samen naar Emmen voor Wim z’n sollicitatiebezoek bij Holvrieka-Ido, een fabriek die roestvrijstalen tanks produceert. Een week later had hij een nieuwe baan.
Ons huis in Hengelo kwam in de zaterdagochtendkrant. Toen we thuiskwamen van het boodschappen doen, had onze Rick met een vriendje de eerste rondleiding al verricht. Datzelfde weekend was ons huis verkocht.
Na de zomervakantie verhuisden we en Friedel en André vingen liefdevol Mark en Rick een paar dagen op tot we verhuisd waren. Ze waren zelf net voor die vakantie verhuisd naar Emmen. Onze relatie is altijd warm gebleven.
Wanneer er gepoetst moest worden stond Friedel klaar. Bij een verhuizing kwam ze aanzetten met een pan macaroni. Lief en leed deelden we met elkaar.
Ik hoop dat dat nog lang zo mag blijven. Oude liefde…roest niet