Hetty Site

Geduld…

Het zal er toch een keer van moeten komen om een nieuwe woonplek te gaan zoeken. Nu de gemeente wat coulanter is geworden  gaan we dit jaar toch een poging doen. Kopen of huren is nog de vraag. We staan ingeschreven bij Thuiskompas, maar je moet het zelf in de gaten blijven houden. Tot nu toe zonder succes.

Kopen dan? We weten nog niet wat we kunnen besteden en de prijzen schijnen iets te gaan zakken. Maar als je nou net dat ene aardige bungalowtje tegen komt? En dat zagen we. Drie stuks zouden in aanmerking kunnen komen. De eerste die we bekeken was een afgang. Ik mag natuurlijk niet vergelijken met waar we nu wonen, maar enig uitzicht moeten we wel hebben. Geen tralies en schuttingen. De 2e die ik ontdekte was net onder bod zoals dat heet. Vandaag hadden we weer een bezichtiging. Helemaal precies wat we zoeken. Wim begon meteen de breedte van de deur van de berging op te meten in verband met zijn scootmobiel, want een plek voor zijn vervoermiddel is een must natuurlijk.. Eén ding…bijna alles is grijs, de keuken grijs, drie muren grijs…. Wel neutraal natuurlijk, maar zo saai….Maar we weten ook nog niet wat we kunnen besteden, dus kunnen we nog niet bieden. Zal dan ook wel niet meer wat worden.

Behalve dat dit een perfect huis voor ons zou zijn, zie je meteen het probleem als we onze huidige meubels mee zouden willen nemen. Hier past een strak interieur bij en wij zijn van….. nou ja jullie kennen ons wel. Onze gedusselde donker eikenhouten eettafel zou hier misstaan, maar misschien wel de oude houten grenen kastjes die we in onze keuken hebben en als ik al dat grijs eens ging opleuken met wat felle schilderijen met oranje er in… Ik begin het me al voor te stellen hoe ik van een saai en strak grijs elk modern interieur kan veranderen in iets met meer warmte. Nog maar even geduld dus…

Foto: Zoals deze: Life of zoals je misschien hebt ontdekt… mijn levensweg.