Dat een leider van een voetbalteam ook z’n frustraties kent blijkt maar weer eens uit de mail van deze leider aan zijn team.

[i]Je hebt dat gevoel nog wel eens een zeer enkele keer meestal rond de kerstdagen, je hebt s’avonds zwaar getafeld, na afloop een goede sigaar en een stevige borrel en je wordt midden in de nacht zwetend en schreeuwend wakker. maar gelukkig het was maar een nachtmerrie en je valt even later weer in slaap.

Helaas de werkelijkheid is soms nog erger.[/i]

Terugblik DZOH B4 – Drenthina B2 uitslag 4 – 3
Voor aanvang van de wedstrijd wisten meerdere spelers mij te vertellen dat Drenthina zwaar gehavend was en diverse spelers uit de C’s moesten opstellen.
DZOH B4 begon als vanouds met het bekende oude mannetjes tempo aan de wedstrijd en binnen de kortste keren joegen de brugpiepers van Drenthina ons alle kanten op. Duel na duel werd door DZOH verloren en in een kort tijdsbestek kregen we 4 corners tegen. Het geluk lachte ons echter toe, na een lange bal naar voren gleed de keeper van Drenthina uit en wist Thomas rustig de bal binnen te tikken binnen een minuut verdubbelden we de score nadat Daan over links goed doorkwam en van dichtbij de keeper wederom wist te passeren en we hadden de wedstrijd in de tas, tenminste dat dachten we. Drenthina kwam steeds beter in het ritme en de kleine kaboutertjes wisten ons aardig onder druk te zetten en waren combinerend gewoon beter, maar vrouwe Fortuna was aan onze zijde en we wisten uiteindelijk via een mooie kopbal van Thomas en een tegentreffer van Drenthina met een geruststellende voorsprong de rust in.

Als je denk dat het nog slechter kon, ja het kon nog veel slechter.

Toch lachte vrouwe Fortuna ons wederom weer toe, na een hoekschop liet de keeper van Drenthina een houdbare bal uit zijn handen vallen en Ton was er als de kippen bij om het lederen monster hard tegen de touwen te jagen en de wedstrijd was gespeeld.

Ten minste dat dachten we.

Trainer Rieks ging over tot de aanvallende tactiek van de dronken aardbei (zie bijlage) en gaf zeer duidelijke signalen aan onze aanvallers af, wat er ook gebeurt, zet je oogkleppen op, pingel minimaal 4 man voorbij maar wat er ook gebeurt speel die bal niet af. Het resultaat was helder. Geen bal konden we voorin meer vasthouden, onze ijzersterke middenas (Ton/Robin/Marc) mocht zich het snot voor de ogen werken (die jongens lopen in een wedstrijd 3 tot 4 keer het aantal meters dan wat een aanvaller van DZOH aflegt) en gingen helemaal kapot.

En het was aan keeper Damian te danken (geflankeerd door zijn verdedigers) en de mazzel dat een wedstrijd in de B’s maar 2 x 40 minuten duurt dat de eindstand 4 – 3 werd i.p.v. een dik verdiende nederlaag tegen de groen/witte kabouters die voetballend vele malen beter waren dan de geel/groenen.

Zelden zo’n blamage gezien.

Groet
Gerhard van der Kolk
Leider DZOH B4

p.s. de eerst volgende wedstrijd spelen we met 0 aanvallers, dat scheelt onze middenvelders/verdedigers een hoop extra loopwerk.