Hetty Site

Broene bonen uut de wok

Natuurlijk schafte Wim zich een van de eerste kookboekjes aan toen hij bij Roel op de kookgroep kwam… inderdaad Broene bonen uut de wok. De titel zegt al dat het recept anders zal zijn dan de schep broene bonen van de moeder van Bartje die met een klets op de tafel terecht kwam. Dat stond onze Drentse Bartje tegen. En z’n moeder had hem nog wel een prakkien van gisteren beloofd. Hij kreeg een klap om de oren van pa en werd de deur uitgestuurd.
Nee dit is een aan deze tijd aangepaste versie. Ook eens proberen? Hier volgt het recept:

[i]Broene bonen uut de wok,
oftewel Chili con carne met ananas en mango.

400 gram gehakt
1 blik bruine bonen
2 uien
1 teentje knoflook
3 kleine paprika’s, rood geel en groen
1 blik gepelde tomaten
¼ blik ananas
1 mango
1 eetlepel olijfolie
Zout en chilipoeder naar smaak[/i]

[i]- Olijfolie in de wok verhitten
– Hierin het gehakt rul bakken
– Fijngesneden uit en uitgeperste knoflook meebakken
– Aan blokjes gesneden paprika ook kort even meebakken
– Tomatenpulp toevoegen
– Laten koken en de gare bonen toevoegen
– Heet laten worden en op smaak brengen met wat chilipoeder en zout
– Blokjes ananas doorroeren
– De mango schillen, in plakjes snijden en erbij serveren.[/i]

Er staan meer aan deze tijd aangepaste recepten in, zoals:
veentrappersschotel, Meppeler klokkies, luiwievenkost, proemenkreuze, stip in ’t gat, eierpannenpoeken enz.
Wie hier nieuwsgierig van wordt, mag het boekje van ons lenen.