Hetty Site

Roel Kuper

Behalve praten over koken kan hij ook schrijven. Dit boekje ‘Broene bonen uut de wok’ is van zijn hand en het verraadt zijn Drentse achtergrond.

Het was even puzzelen… hoe krijg ik onze eigenste Drentse tv kok Roel Kuper te pakken. We hebben als werkgroep ‘Ontmoeting en Inspiratie’ zo’n mooi plan voor het volgende seizoen.
Nadat we een hele avond hebben zitten brainstormen over een geschikt thema, zijn we er uit: Een jaar van verhalen. Verhalen over herinneringen, foto’s, recepten, gedichten , bomen enz. En voor november hadden we de slager in gedachten. Maar welke slager komt er behalve met een recept ook nog met een inspirerend verhaal? Ik dacht meteen aan Roel Kuper, de Drentse kok die Wim inspireerde om echt te gaan koken. Toen Wim net met de VUT was volgde hij een kookcursus bij de Volksuniversiteit, inderdaad met Roel Kuper. Het werd na het eerste jaar een mannen-kookgroep, één keer per maand. En eens per jaar, zo tegen de Kerst, mochten de vrouwen of vriendinnen komen en werd het diner door onze echtgenoten verzorgd. Twee aan twee werd er intensief gewerkt. Roel stond hier en daar aanwijzingen te geven om het gebeuren vlekkeloos te laten verlopen. Het was bijzonder lekker en gezellig.
Door z’n koren werd het Wim te druk maar ik herinnerde me de enthousiaste prater over zijn vak als kok.
Uiteindelijk belde hij me zelf terug nadat we ons plan ingesproken hadden. En…. hij komt … op 11 november een lezing houden over koken in grootmoederstijd en nu. Aansluitend leert hij de groep lekkere hapjes maken. Helemaal mooi!