Hetty Site

Met de VUT

De tijd staat niet stil. Zelf ben ik al bijna 20 jaar klaar met mijn leven voor de klas, Wim was het al 23 jaar van zijn werkzame leven aan boord, de Staalkat, Stork èn Holvrieka… en we hebben er al die jaren van genoten om geen verplichtingen meer te hebben maar uit vrij wil dingen aan te pakken. Maar ook voor Henk zat zijn werk bij de Nijha er 11 jaar geleden op en ging ook hij met de VUT dat toen nog een mogelijkheid was. . En dat heeft ie geweten. We kwamen ervoor vanuit Drenthe.

‘Krieg ie zo dat melkkänneken d’r bie-j op?’ Ik stond klaar om een prachtige kunstwerk vast te leggen. Henk had me hierop gewezen. Zijn voormalig collega en tevens hondenvriend Henk Harkink had het voor hem gemaakt en probeerde ik te fotograferen. Ja.. en zo’n attribuut er achter bederft de boel. De fotograaf spreekt!

Het was een heel spektakel. Toen we aankwamen in Laren dacht ik minstens dat er een bruiloft aan de gang was, zo vol was die zaal, maar nee… het was het afscheidsfeestje van Henk. De zaal zat vol met collega’s, oud-collega’s, vrienden en familie. Zelfs de Duitse vrienden uit het Sauerland waar Henk een paar jaar voor de Nijha gewerkt heeft, waren er, Jürgen en Jutta. Henk woonde toen in een deel van hun huis.
De vriendschap hield toen al 20 jaar stand. Ook de liefde voor voetbal deelden ze. Vooral wanneer Nederland tegen Duitsland moest voetballen werd er nog steeds druk ge sms-t.
De toespraken typeerden Henk uitstekend. Recht door zee en zoals hij vond dat dingen moesten gaan, daar konden ze maar beter naar luisteren. Na 35 jaar Nijha kende hij de kneepjes van het vak om gymzalen, speeltuinen en dergelijke in te richten.
Henk kreeg zijn feestje en hij heeft het verdiend. Natuurlijk deelden Anneke, Yvonne en Monique en de boys in de feestvreugde.

We wisten al dat hij  echt niet in een diep gat zou vallen, want Henk heeft meerdere hobby’s. Alles wat je bij het woord jachthond kunt voorstellen valt hieronder. Het uitzoeken, opvoeden, trainen en fotograferen van bij voorkeur jachthonden in alle soorten en maten hoorde al jaren bij hem. Soms druipend van het water met een eend in de bek, dan weer keurig zittend en naar de baas opkijkend. Hij weet altijd de goede momenten te pakken. Het fotograferen allang niet meer slechts een hobby maar wordt het professioneel aangepakt. Het scheelde bij wedstrijden dat hij zo’n bordje met pers op zijn tenue kon dragen. Zo kon  hij er altijd met z’n neus bovenop staan in de perfecte positie.

En zo was hij pas ook present bij de grote Nimrodproef die wij ook mee mochten maken in Drenthe en ook hier maakte Henk  prachtige foto’s.

Maar ook fotograaf Jeroen was aanwezig en wist een prachtige foto te knippen van Henk, zoals je ziet.

Op Henks FB pagina Fotojacht kun je meer van zijn foto’s bewonderen…