Hetty Site

Op weg naar Queenstown

Zomaar een stukje uit het reisverslag van onze ANWB reis door noord en Zuid Nieuw Zeeland. Wat ben ik blij dat we op tijd deze mooie droomreis konden maken. Wat een mooie herinneringen. Bovendien was het ’t begin van een mooie vriendschap met Ben en Riet. Met ons vieren vormden we het oostblok zoals het door anderen genoemd werd. De interesse voor dit land, haar natuur en cultuur gaf een band met iedereen van deze groep. Helaas moeten we Ben en Riet, en ook Anda die met Dick dezelfde reis al maakte, al een paar jaar missen. Maar de herinneringen bewaren we  voor altijd. Dit schrijven geeft het stukje weg weer richting Queenstown op het Zuider eiland. Hier is het intussen hoog zomer .

4- 12
“Verdikkeme, d’r hef t- er mien toch weer ene te pakken!” Wat een wonder! Wim loopt er weer uitdagend bij: slechts korte broek, hoed en slippers. Ik kijk eens om me heen en zie opvallend veel lange broeken ondanks het warme weer.
We zijn in Queenstown op een drukke stadscamping. We staan mannetje aan mannetje! Gistermiddag ontstond er na aankomst spontaan een niet georganiseerd happy hour onder de dikke bomen met uitzicht op een meer, want bij de caravans was er te weinig plaats of te veel zon!
Het was een relatief korte rit- 120 km, maar wel veel stops, die ons in ons “Tips voor Trips Boek” werden aangeraden.
Puzzle World is leuk. Ecodrome in Zwolle heeft ook van die kijkgrapjes, maar niet zoveel bij elkaar. In het café erbij lag ook op iedere tafel een puzzel om te proberen.
Daarna hebben we een poosje op ons gemak naar het sky diven gekeken. Vanuit een vliegtuigje kon je met een ervaren springer een sprong maken. Leuk om te zien.
Even later passeren we de 45e breedtegraad, die bij ons op het Noordelijk Halfrond ergens over Nrd- Frankrijk gaat. Fred en Janny staan ons daar op te wachten en maken een mooie foto van ons bij die dikke steen! Wij zijn vandaag het laatst. Het landschap waar we nu doorheen rijden heeft wat weg van dat achter Revelstoke in Canada. Je zou er ieder moment een stel Indianen verwachten die achter de heuvel vandaan komen!
Verderop vullen we onze fruitvoorraad weer aan bij een fruitstalletje. Nu volgt een gebied met veel fruit. We stoppen nog ergens voor een heerlijke cappuccino en een wat uitgebreidere stop bij Arrowtown, een aardig goudstadje. Nee Anda, wij zijn niet met zo’n pannetje in de weer geweest. Riet wel… die heeft wel een potje met een splinter goud. ”Leuk veur de wichter”!

In de laatste Tweets van het Schoolpad is ook de hele reis te volgen. Wie nog belangstelling heeft? Ik heb nog een paar boeken liggen.